Bucuresti

5 motive pentru a ieși din zona de confort și a-ți face o carieră în străinătate

5 motive pentru a ieși din zona de confort și a-ți face o carieră în străinătate

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
141

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare dintre noi avem zona noastră de confort, locul în care te simți în siguranță și relaxat. În fapt, este o barieră mentală pe care ți-ai setat-o din frica de a nu pierde liniștea și „spațiul cald” pe care ți le-ai construit în ani de zile. Dar zona de confort nu te ajută pentru a avansa profesional. Dacă nu acționezi, lipsa satisfacțiilor nu va întârzia să apară.

Acceptă noi provocări profesionale! În acest articol îți prezentăm 5 motive pentru a ieși din zona de confort și a lucra în străinătate.

1. Ești plătit mult mai bine
Cu toții știm că salariile în străinătate sunt mai mari decât la noi în țară și îți oferă o viață fără griji. Astfel, banii câștigați într-o lună îți vor permite să te bucuri de diverse plăceri în timpul liber. Parcurile de distracții, pârtiile de schi, evenimentele muzicale, restaurantele cu specific sau concediile mult visate pot fi în atenția ta, datorită salariului motivant.

Germania este una dintre cele mai dezvoltate țări din Europa și este râvnită de doritorii unei cariere peste hotare. Acest lucru se datorează oportunităților de dezvoltare oferite și a salariilor atractive. De exemplu, dacă te întrebi cât ai putea câștiga ca asistent pentru bătrâni în Germania, ține cont că salariul minim pe care îl iei este de 2200 - 3000 euro/pe lună.

2. Călătorești mai mult
Ai ajuns într-o țară nouă și deci ești înconjurat de locuri pe care nu le-ai mai văzut și care așteaptă să fie explorate. Cu siguranță nu vei vrea să rămâi în casă în zilele libere! Iubești să vizitezi marile orașe europene, să intri în muzee, să te plimbi pe străduțe și să cercetezi arhitectura? Sau peferi concediile la malul mării, o apă turcoaz și nisip fin? Indiferent de preferințele de călătorie, un salariu câștigat în străinătate îți va permite să îți îndeplinești planurile de călătorie.

3. Obții o imagine globală asupra industriei în care activezi
Dacă ți-ai găsit meseria pe care o faci cu pasiune, felicitări! Este important să mergi cu plăcere la job. Pentru că ești hotărât asupra domeniului în care vrei să lucrezi, atunci profită de ocazia de a vedea cum se fac lucrurile și în altă țară. Vei avea o perspectivă cu mult îmbunătățită asupra industriei în care activezi și te vei întâlni cu numeroase provocări profesionale. Online, pe platforme dedicate, găsești oportunități de carieră, poți beneficia chiar de firme de mediere care să te ajute cu un job în străinătate, inclusiv instalarea în țara de destinație.

4. Te bucuri de experiențe noi
Viața ta din prezent îți oferă zi de zi aceleași întâmplări. Ești de fapt într-o zonă de confort, cu aceeași rutină și experiențe cunoscute. Cel mai probabil îți este teamă să treci dincolo de acest prag. O plecare în străinătate implică bariera de limbă și te gândești că acolo nu cunoști pe nimeni sau că îți va fi dificil să te descurci cu instalarea într-o țară străină.

Ține minte că acest efort inițial îți va fi răsplătit cu multe avantaje și experiențe noi plăcute, care te vor face să afirmi din toată inima că a meritat. Cunoști oameni și legi prietenii, descoperi locuri noi, orașe care forfotesc de viață sau peisaje rurale de basm, experimentezi tradiții culinare s.a.

5. Câștigi foarte multă încredere în tine
Pentru rezultate de succes, promovarea la locul de muncă, încrederea în sine are un rol esențial. Mutarea într-o țară străină pentru a-ți construi o carieră este un test greu, care odată trecut îți va oferi multă încredere în forțele tale.

Nu poate exista o provocare mai mare decât a începe o viață nouă într-o altă țară în care trebuie să te descurci cu găsirea unui job, a unei locuințe, unde nu știi nici măcar unde să-ți plătești utilitățile. Încrederea în sine va veni în mod natural după toate aceste eforturi și fii sigur că îți va aduce avantaje pentru toată viața, atât în carieră, cât și în relația de cuplu.

Sursă foto: universe.jumpstory.com