Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

5 motive pentru a lucra ca medic în străinătate

5 motive pentru a lucra ca medic în străinătate

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
511

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Există multe avantaje pentru care românii caută să lucreze în străinătate, în diferite domenii de activitate. Dintre acestea, sistemul sanitar atrage tot mai mulţi medici dornici să-şi clădească o carieră peste hotare. Oportunitatea de a profesa într-o societate diferită, cu o cultură distinctă, având la dispoziţie aparatură şi proceduri medicale la care nu au acces în România sunt câteva dintre motivele pentru care merită să lucreze ca medic în străinătate.

Statutul social


Sistemul sanitar nu este singurul motiv pentru care românii aleg să emigreze. Este o certitudine că în ţările occidentale investiţiile sunt mult mai mari, iar avantajele pacienţilor, pe măsură. Însă, în aceste ţări, medicina este doar o rotiţă dintr-un ansamblu care funcţionează, alături de educaţie, infrastructură, cultură şi turism. Odată ce ai intrat într-un spital sau o clinică din străinătate, te bucuri de toate avantajele statutului de medic din ţara respectivă. Un stil de viaţă liniştit, un statut respectabil în comunitate, şanse mai multe la educaţie pentru copii şi posibilităţile de dezvoltare sunt câteva dintre motivele sociale pentru angajarea medicilor români în Germania.

Venituri superioare


Aspectul financiar nu poate fi ignorat. Iar veniturile medicilor din România mai au mult până să se compare cu salariile colegilor lor din spitalele străine. Studenţii la medicină, medicii rezidenţi şi, mai ales, specialiştii sunt atraşi în clinici de renume cu beneficii financiare la care în România ar putea doar să viseze. De multe ori, pachetele oferite includ cazare şi asistenţă pentru integrarea întregii familii în comunitate. Pentru depăşirea barierei lingvistice, îţi sunt puse la dispoziţie cursuri care să te ajute să treci la un nivel superior de limbă.

Dezvoltare profesională

Plafonarea este un cuvânt care lipseşte din dicţionarul medical internaţional. În România, multe aspecte contribuie la descurajarea unui medic, începând cu condiţiile precare în care trebuie să profeseze, numărul foarte mare de pacienţi pe care îi tratează, gărzile obositoare şi volumul de muncă, împărţit între spitale de stat şi clinici private. În tot acest vacarm rămâne foarte puţin loc pentru cercetare şi dezvoltare personală. Epuizaţi de programul încărcat, foarte puţini medici reuşesc să parcurgă cele mai noi cercetări sau să se înscrie la conferinţe.

Logistică de ultimă generaţie


Aparatura de ultimă generaţie este cel mai bun ajutor pe care spitalul îl poate oferi unui medic. Ori în România, cu mici excepţii, clinicile de stat funcţionează cu instrumentar şi aparatură învechită. În afară de oraşele mari, unde administraţia locală a investit în spitale, aparatură de calitate mai regăseşti doar în sistemul privat de sănătate, însă majoritatea pacienţilor nu are acces la ea din cauza costurilor ridicate. În spitalele din străinătate, logistica este la cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte relaţia cu pacienţii, condiţiile din saloane şi săli, instrumentar, aparatură şi medicaţie.

Investiţii în cercetare

Un stat care alocă suficiente fonduri pentru investiţia în cercetare va reuşi să atragă tot mai mulţi medici din întreaga lume. Munca de cercetare şi testele din laborator ajută specialiştii să cunoască mai bine boilile şi manifestarea lor, contribuind la îmbunătăţirea sistemului medical. În spitale se tratează afecţiunile şi urmările lor, în timp ce activitatea de cercetare încearcă să prevină extinderea acestora. În plus, rezultatele acestor documentări şi teste ajută medicii să-şi îmbunătăţească metodele.

Un lucru este cert: calitatea învăţământului medical românesc este recunoscută la nivel internaţional, iar medicii din ţara noastră sunt la mare căutare. Locul unde alegi să profesezi depinde de câteva standarde în funcţie de care doreşti să-ţi clădeşti o carieră.

Sursa foto: pixabay.com/photos/clinic-medical-health-care-disease-1807543/

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/