Bucuresti

5 sfaturi pentru curieri: cum să ai grijă de coletele clienților tăi?

5 sfaturi pentru curieri: cum să ai grijă de coletele clienților tăi?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru a ține pasul cu o lume din ce în ce mai competitivă, livrarea coletelor trebuie să funcționeze cât mai eficient. Mai devreme sau mai târziu, orice companie care nu operează eficient va ieși din cursă. Când vine vorba despre expedierea de colete către clienți, este foarte important să fie derulată corespunzător. O livrare ineficientă poate afecta compania în mod negativ. În ultimii ani, comenzile online au crescut din ce în ce mai mult, iar pentru a economisi timp și efort, oamenii preferă să-și primească pachetele direct acasă decât să achiziționeze din magazin.

Așadar, pentru o livrare eficientă și pentru a asigura satisfacerea clienților tăi, ia în considerare aceste sfaturi:

Utilizează tehnologia potrivită pentru a localiza mai rapid coletele

Pentru a îmbunătăți procesele de expediere trebuie să poți identifica locația exactă a fiecărui articol. Dacă nu, s-ar putea să cauți un ac în carul cu fân! Cea mai bună modalitate de a localiza articolele și de a maximiza eficiența este utilizarea dispozitivelor de scanare. Scanerele cu coduri de bare și scanerele wireless reduc timpul și riscul de eroare.

Îmbunătățește comunicarea cu depozitul


O comunicare eficientă cu depozitul este esențială pentru a realiza livrarea rapidă. De fapt, trebuie să dureze doar câteva minute, dacă nu câteva secunde, pentru ca o comandă să fie procesată. Acest lucru va ajuta la gestionarea stocurilor și va asigura fluxul de comenzi. Pentru o înțelegere clară și pentru evitarea greșelilor poți vorbi cu managerul depozitului direct prin telefon, în loc de corespondență prin e-mail.

Realizează conexiuni de transport local și internațional


Dacă trebuie să expediezi colete în afara orașului sau a țării ar trebui să faci conexiuni între punctul de plecare și destinație. Cu toate că ar putea părea inutil, conexiunile îți pot spune ce servicii să utilizezi și pe care să le eviți. În acest fel, poți fi sigur că faci tot posibilul pentru ca pachetul va ajunge în siguranță, dar cel mai important la timp. Această reușită îmbunătățește relația dintre tine și client, determină succesul întregului proces de expediere.

Informează-ți clienții în permanență

Timpul trece greu atunci când se așteaptă cu nerăbdare să sosească un colet. Dar menținerea clienților la curent cu starea livrării lor poate face ca timpul să treacă mult mai repede pentru ei. Datorită noilor tehnologii avansate, clienții își pot urmări coletul direct de pe telefonul mobil în orice moment, folosind codul lor de referință sau se pot înscrie pentru a primi actualizări privind starea livrarii coletelor (prin SMS) pentru informații mai relevante.

Asigură condiții optime de transport

Pentru a îmbunătăți procesul de expediere și pentru a garanta o livrare rapidă și eficientă trebuie să ții cont de anumite aspecte legate de transportul în siguranță a coletelor și de condiția autovehicului.

De aceea, pentru a minimiza riscurile trebuie să:

  • cunoști greutatea bunurilor pe care le transporți;
  • protejezi încărcătura corespunzător folosind echipamentul în mod corect (bretele de clichet). Dacă vrei soluții optime în ceea ce privește amenajarea și asigurarea încărcăturii, Storevan oferă sugestii de organizare indiferent de brand sau model.
  • distribui greutatea sarcinii uniform pe osii;
  • menții centrul de greutate al încărcăturii cât mai jos posibil;
  • încerci să conduci cât mai constant pentru a evita frânarea bruscă.

Încărcarea autoutilitarei nu necesită cunoștințe de specialitate, dar totuși, dacă produsele se deteriorează în timp ce sunt în sarcina ta, fii sincer în această privință și nu încerca să le predai clientului. Un client mulțumit este un argument decisiv pentru succesul unei companii de curierat.

Sursa foto: pexels.com/photo/crop-faceless-woman-sorting-fragile-carrying-packages-4246121/