Bucuresti

5 motive pentru care să alegi un generator portabil

5 motive pentru care să alegi un generator portabil

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
363

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oricine a trecut prin situaţia neplăcută a unei pene de curent recunoaşte necesitatea de a avea un generator electric disponibil. Fie că acesta este folosit doar pentru a susţine diverse aparate în caz de întreruperi ale furnizării energiei electrice, fie că este folosit pentru alte scopuri precum recreere, reparaţii sau altele, există soluţii diverse şi modele care pot să satisfacă orice cerinţe.
De obicei generatoarele portabile funcţionează alimentate de benzină, spre deosebire de generatoarele electrice diesel, care sunt de capacitate mai mare şi de asemenea statice. Gama variată de modele de generatoare portabile poate pune însă în dificultate utilizatorii. Pentru a înţelege mai bine în ce scopuri sunt necesare acestea, enumerăm 5 motive principale pentru alegerea unui generator portabil.
1. Susţinerea funcţionării aparatelor casnice. Multe persoane ajung să îşi cumpere un generator electric doar pentru a avea o rezervă în cazul în care apare o pană de curent. Vor putea în acest fel să funcţioneze în continuare aparatele electrocasnice precum frigider, congelator, instalaţii de aer condiţionat, centrale termice, pompe de apă şi aşa mai departe.
2. Energie de rezervă pentru mici afaceri. Orice business, mai mare sau mai mic, este afectat în momentul în care apare o întrerupere în furnizarea electricităţii. O firmă care oferă servicii şi se bazează foarte mult pe internet pentru vânzări îşi sistează efectiv activitatea în momentul în care apare o pană de curent. Cu ajutorul unui generator portabil acest lucru nu mai reprezintă o problemă.
3. În zonele unde căderile de tensiune sunt frecvente, majoritatea locuitorilor apelează la astfel de generatoare electrice ca sursă de energie de rezervă. Este vorba aici de zone în care temperaturile sunt extreme, condiţiile climatice sunt nefavorabile, zone în care a avea un generator electric de rezervă poate însemna chiar o problemă de viaţă şi de moarte.
4. Electricitate în scop de divertisment. A merge în camping reprezintă de cele mai multe ori o problemă: nu ai cum să alimentezi echipamentele electrice decât pe bază de baterii, iar acestea nu rezistă la nesfârşit. A avea un generator portabil este astfel un real atu.
5. Locaţiile în care sunt necesare diverse reparaţii şi intervenţii nu sunt tot timpul racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei electrice. Pentru ca sculele şi uneltele să poată funcţiona, este nevoie de un generator care să le alimenteze. Acesta ar fi un alt motiv pentru care generatoarele electrice portabile pot fi văzute adesea în şantiere de mici dimensiuni aflate încă în lucru.