Bucuresti

7 întrebări și răspunsuri despre implantul dentar

7 întrebări și răspunsuri despre implantul dentar

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
112

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când te confrunți cu unul sau mai mulți dinți lipsă, soluția o reprezintă implantul dentar. Chiar dacă este recunoscută drept varianta cea mai eficientă, procedura de implant încă ridică semne de întrebare multor persoane. Află care sunt cele mai comune 7 întrebări legate de implantul dentar și, totodată, care sunt răspunsurile pentru aceste nedumeriri.

Ce reprezintă implantul dentar?

Implantul dentar seamănă cu un șurub, este un cilindru din titan care se inserează în osul maxilar al pacientului. Procedura de inserare în maxilar a implantului dentar nu este deloc dureroasă, pentru că se desfășoară în cele mai sigure condiții și sub efectul anesteziei.

Implantul dentar are rol de rădăcină artificială, iar procesul de acomodare al implantului cu osul durează aproximativ șase luni și se numește osteointegrare. După această perioadă, la implant se atașează coroana dentară. În felul acesta pacientul câștigă un dinte nou (în locul celui pierdut), care se simte și arată ca cel natural.

Cum se desfășoară operația de implant dentar?

Operația de implant dentar presupune minuțiozitate și este efectuată întotdeauna sub condiții de maximă siguranță și grijă pentru confortul pacientului. Frica de durere nu trebuie să te împiedice să recurgi la implant, pentru că durerea nu va exista pe parcursul operației, lucru datorat anesteziei.

Micile neplăceri care pot apărea odată cu trecerea anesteziei sunt preîntâmpinate prin administrarea de antibiotic și antiinflamatoare.

Cine poate să recurgă la un implant dentar?

Procedura de implant dentar nu presupune restricții de vârstă, decât în cazul persoanelor sub 18 ani. Acestora nu li s-a dezvoltat complet structura osoasă și ele nu pot fi supuse unui astfel de tratament. În schimb, nu există limită superioară de vârstă, iar pacienților vârstnici le este chiar recomandat în mod expres să recurgă la această variantă.

Cât rezistă un implant dentar?


Rezistența unui implant dentar ajunge, în medie, la 10-15 ani și depinde de igiena abordată, de stilul de alimentație al pacientului, dacă este sau nu fumător, dar și de vizitele (o dată la șase luni) care trebuie efectuate la medicul stomatolog.

Sunt sigure implanturile?

În prezent, implantul este cea mai sigură și de succes metodă de rezolvare a problemei lipsei dinților.

Ce probleme rezolvă implantul dentar?

Implantul dentar rezolvă atât o problemă estetică, cât și una de sănătate. Dacă îți lipsește un dinte sau o măsea, structura osoasă poate fi afectată, iar dinții vecini celui lipsă vor avea și ei de suferit. Complicațiile care pot apărea pe termen lung sunt destul de grave. Nici estetic nu ai deloc de câștigat atunci când ai un spațiu lipsă al danturii.

Care este prețul unui implant dentar?

Prețul unui implant dentar variază, depinde de complexitatea operației și de clinică. De asemenea, costul diferă și în funcție de tipul de implant ales, unele sunt realizate de producători de talie mondială, fiind mai scumpe.

Costul poate varia de la 300 de euro la peste 1000 de euro. Implantul dentar este o investiție pe viață, te bucuri de o dantură refăcută, dinții cei noi arată și se simt natural.

Sursa foto: pixabay.com/photos/dental-clinic-orthodontics-teeth-2450751/