Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

9 mituri combătute despre izolația unei case

9 mituri combătute despre izolația unei case

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
563

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Când vine vorba despre izolația unei case, părerile sunt împărțite și de-a lungul timpului au apărut diverse teorii cu privire la o astfel de lucrare, care s-au dovedit a fi doar niște mituri. Izolarea termică a devenit un proiect extrem de popular datorită beneficiilor incontestabile pe care le are, de la reținerea căldurii, până la rezistența în timp în cazul intemperiilor, de exemplu. Specialiștii în domeniu recomandă cu încredere izolarea locuinței pentru că aceasta asigură un grad sporit de confort și datorită reținerii de căldură, facturi mai mici la întreținere.

Pe piața de profil există numeroase tipuri de materiale specifice utilizate pentru izolarea termică ce vin la pachet cu avantaje incontestabile pentru orice tip de clădire. Pentru ca investiția să fie totuși rentabilă, este bine să alegi materiale de calitate, corespunzătoare și care să fie montate în mod corect. Totuși, există și unele mituri despre o astfel de lucrare, dar care au fost combătute în timp de către specialiști cu ajutorul a numeroase studii practice.

Iată câteva dintre cele mai des auzite mituri despre izolația casei și ce anume este de fapt adevărat sau fals.


1. Achiziționarea unei centrale termice performante este o soluție mai bună decât termoizolarea
Chiar dacă centralele termice sunt prezente în aproape toate casele din România, teoria conform căreia o centrală performantă va avea rezultate mai bune în ceea ce privește economisirea energiei decât termoizolarea este total greșită. Cercetările au demonstrat faptul că prin măsurile de izolare aplicate în interiorul/exteriorul locuinței se pot economisi mai mulți bani și se reduc emisiile mai mult decât în cazul utilizării oricărei alte soluții.

2. Termoizolarea duce la formarea condensului în locuință și afectează calitatea aerului
În realitate, izolația trebuie să fie combinată cu un nivel coresunzător de aerisire a încăperilor, iar ermetizarea și aerisirea sunt două lucruri complementare. Izolația casei previne scurgerea necontrolată a aerului, iar aerisirea corectă împrospătează aerul din interior. Altfel spus, termoizolarea și aerisirea casei merg „mână în mână” tocmai pentru a oferi o calitate bună a aerului.

3. Termoizolarea și izolația fonică nu pot fi combinate
Acesta este un alt mit, deoarece există pe piață anumite materiale care îmbină ambele caracteristici. Un exemplu este și vata bazaltică Rockwool - protejează casa împotriva căldurii și frigului, iar în același timp o protejează și de zgomote.

4. Sursele de energie regenerabilă pot fi mai bune decât izolația casei
Aceste două soluții nu sunt contradictorii însă în realitate pentru a reuși să utilizezi cu adevărat energia regenerabilă, ai nevoie în primul rând de izolația locuinței. Astfel, eviți risipa și va fi necesară o cantitate mai mică de energie pentru a obține rezultatul dorit.

5. Izolația exclusiv a acoperișului este suficientă
Acesta este un alt mit - izolația acoperișului nu este de ajuns pentru a menține căldura locuinței. Cu cât este mai mare aria termoizolării, cu atât căldura va fi menținută mai eficient, iar costurile de întreținere vor fi mai mici.

6. Vata de sticlă nu este la fel de bună ca vata bazaltică în cazul unui foc
Deși la acest capitol există multe opinii contradictorii, specialiștii în domeniu asigură că această afirmație este doar un mit. De fapt, între cele două materiale nu există nicio diferență când vine vorba despre reacția la foc, din simplul motiv că niciunul nu este combustibil.

7. Vata bazaltică absoarbe mai puțină apă decât vata de sticlă
Acest lucru este fals, pentru că niciunul din aceste materiale nu este hidrofil. Altfel spus, nici vata bazaltică, nici cea de sticlă nu absorb apă indiferent de cantitatea folosită la izolație.

8. Materialele folosite la izolația casei sunt nocive pentru sănătate
În prezent, este dovedit faptul că niciun material utilizat la izolația casei, fie că vorbim despre polistiren, fie că vorbim despre vată (de orice fel), spumă poliuretanică, etc., nu este nociv pentru sănătate. Este adevărat că de exemplu, polistirenul expandat este sută la sută chimic, însă acest lucru nu afectează în niciun fel sănătatea oamenilor. Așadar, poți utiliza cu încredere și în siguranță orice material pentru izolația casei.

9. Izolația unei case poate fi realizată cu orice material
Acest lucru este greșit și riști să faci o investiție inutilă dacă nu ai în vedere mai multe aspecte importante înainte de a începe lucrarea. Iată de ce anume este recomandat să ții cont pentru a alege materialele corespunzătoare: conductibilitatea și rezistența termică a acestora, proprietățile ecologice, grosime, locul unde urmează să fie folosite, zona în care este amplasată locuința și, nu în ultimul rând, raportul calitate-preț.

În concluzie, izolația unei case este importantă din orice punct de vedere o privești și include beneficii considerabile de care te poți bucura timp îndelungat. Numeroase cercetări în domeniu combat cu succes diverse mituri ce apar în legătură cu o astfel de lucrare tocmai pentru ca tu să ai încredere deplină în alegerea făcută.

Sursa foto: unsplash.com/photos/rYNFLX7tdZA

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro