Bucuresti

9 utilizări ale țevilor rectangulare

9 utilizări ale țevilor rectangulare

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 zile si 7 ore
Apartine de
DWF
Vizualizari
56

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Țevile rectangulare sunt cunoscute pentru forma lor geometrică uniformă, ce le asigură o rezistență constantă pe întreaga lungime. Acestea pot rezista până la 25 de ani, în tot acest timp păstrându-și cu brio proprietățile. Designul lor simplu este din ce în ce mai apreciat, iar faptul că sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni face ca aceste țevi să fie foarte des folosite.

Țevile rectangulare rezistă cu succes la temperaturi extreme și presiune ridicată. Asta se datorează fabricării lor la rece, ceea ce le permite să aibă un randament mare și o rezistență ridicată la tracțiune, la fel ca oțelul din care sunt realizate. Alte beneficii pentru care țeava rectangulară precum cele de le MatHaus sunt alese de specialiști sunt ușurința cu care se pot tăia și suda, dar și costul redus.

Care sunt principalele utilizări ale țevilor rectangulare?

Aceste țevi pot fi folosite pentru uz civil, industrial sau gospodăresc. Forma lor dreptunghiulară le face foarte ușor de utilizat atât în proiecte de interior, cât și în cele de exterior. Iată 9 utilizări principale ale țevilor rectangulare!

 1. Construcții unde încărcările sunt pe două ori pe mai multe axe.
 2. Construcția halelor metalice.
 3. Construcții de garduri și de porții de acces.
 4. Construcțiile de rafturi metalice.
 5. Constructiile solarelor.
 6. Producția structurilor metalice de susținere situate la exterior sau interior, aferente construcțiilor industriale, civile, social-culturale sau comerciale.
 7. Producția echipamentelor din oțel.
 8. Producția balustradelor.
 9. Producția de plase si rame.

Cum alegi țevile rectangulare?

 • Asigură-te că atât suprafața exterioară, cât și cea interioară a țevilor este netedă, nu prezintă crăpături, fisuri, incluziuni nemetalice sau suprapuneri de material.
 • Fii atent ca îmbinarea sudată să fie continuă și compactă, fără fisuri ori alte defecte ce ar putea reduce rezistența îmbinării sudată sub cea a materialului din care este realizată țeava.
 • Există câteva defecte minore de fabricație ce nu influențează grosimea (aceasta nu scade sub limita minimă admisă) și calitatea peretelui țevii: mici ridicaturi, adâncituri, rizuri, urme de curățare a defectelor ce au rezultat din procesul de fabricație sau un strat subțire de tunder.
 • Pentru că proeminența exterioară a îmbinării sudată este îndepărtată, îngroșarea acestei îmbinări se admite în limitele abaterilor la diametrul exterior.
 • Deoarece capetele țevilor se retează perpendicular pe axă, la extremitățile acestora se admite o bravură ce poate rezulta în urma procedeului de tăiere. Capetele țevii nu trebuie să fie, însă, deformate.
 • Din moment ce bravura interioară a îmbinării sudate nu este îndepărtată, denivelările marginilor benzii în această îmbinare nu sunt admise.

Fiind atât de versatilă, țeava rectangulară fi folosită într-o gama largă de proiecte, printre intrebuintarile sale principale numărându-se și cele prezentate în acest articol. Rezistența sa ridicată o face un material potrivit în cadrul lucrărilor de mare amploare, iar faptul că este destul de ușoară și foarte simplu de montat sunt doar câteva dintre aspectele ce o poziționează în topul preferințelor meșterilor profesioniști și amatori. Nu în ultimul rând, menționăm că suprafața netedă a țevii rectangulare nu este utilă numai din punct de vedere estetic, ci are și un rol practic.

Sursa foto: pixabay.com/photos/steel-materials-raw-channel-metal-2839316/