Bucuresti

A fost lansat volumul Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu de Oana Georgescu

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
485

Voteaza & Distribuie

Descriere

În premieră, la Târgul Internațional GAUDEAMUS, Editura ALL a fost lansat volumul „ALEXANDRU ARŞINEL. Și a fost mâna lui Dumnezeu...”, o carte – mărturie scrisă de Oana Georgescu
„Îmi doresc nespus ca toți aceia care vor citi această carte să mă cunoască și mai bine. Nu doar ca pe Alexandru Arșinel, actorul de teatru și de film, artistul, interpretul, directorul de teatru, ci așa, ca pe un om ca toți oamenii. Vreau să mă cunoașteți exact așa cum sunt eu și la fel cum sunteți dumneavoastră”- mărturiseaAlexandru Arșinel în prefaţa cărţii.

Cea de-a XXI –a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus 2014 a găzduit, la stand-ul editurii ALL lansarea uneia dintre cele mai aşteptate apariţii editoriale: cartea ALEXANDRU ARŞINEL. Și a fost mâna lui Dumnezeu...”de Oana Georgescu. O carte – mărturie, un omagiu adus de marele actor Şcolii Româneşti de Medicină în general şi tuturor medicilor la care a apelat de-a lungul timpului, în special.
Gazdă a fost Viorel Zaicu, director Editura ALL.

Majoritatea medicilor i-au devenit şi i-au rămas prieteni, iar printre aceştia se numără şi „personajele” principale ale acestei cărţi: Prof. Dr. Mihai Lucan şi echipa sa de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Ciprian Lucan, Dr. Adrian Bărbos ş.a.), Prof. Univ. Dr. Monica Pop manager general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, Dr. Vasile Ciubotaru (Șef Secție Neurochirurgie III, Spitalul Clinic de Urgențe „Prof. Dr. Bagdasar-Arseni” București), Dr. Bogdan Stănescu, medic chirurg endocrinolog, Col.(r) Dr. Dumitru Ivașcu, medic cardiolog și psihiatru, Dr. Dan Luscalov, fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, actual coordonator al Centrului Regional de Transplant Transilvania.

O parte dintre aceşti medici, alături de personalități ale vieții cultural-artistice, sportive și medicale au ţinut să fie prezenţi la lansarea cărţii, eveniment care a adunat la standul editurii ALL un public numeros: Prof. Univ. Dr. Monica Pop, Dr. Vasile Ciubotaru, Dr. Bogdan Stănescu, Col.(r) Dr. Dumitru Ivașcu, Vasile Muraru, directorul artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” alături de actorii Alexandru Lulescu, Valentina Fătu, Ana Maria Donosa, Nae Alexandru, Monalisa Basarab, Raluca Guslicov, soprana Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii şi regizorul Cristian Mihăilescu, scriitorul Aurel Storin, cel care pregăteşte cu editura ALL lansarea unei cărţi dedicată cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel, vedeta TVR Iuliana Marciuc, Octavian Ursulescu, textiera Carmen Aldea Vlad, scenograful Theodora Dinulescu, trupa ALESIS (Alina şi Romeo Negoiasă), Florentin Marinescu, preşedintele F.R. de Arte Marţiale ş.a.

Sugestive sunt cuvintele actorului Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”...
Această carte este un Omagiu pe care am dorit să îl aduc Școlii Românești de Medicină în general și tuturor slujitorilor săi, de ieri, de azi și de mâine, în special. Este o Reverență în fața oamenilor în halate albe care sunt și rămân OAMENI – medici, chirurgi, anesteziști și membri ai echipelor lor –, care îți redau necondiționat SĂNĂTATEA și VIAȚA.
Cu sau fără voia noastră, la un moment dat, destinul ne poartă către un moment de inspirație a unui medic, către mâna lui DUMNEZEU, care ne îngăduie să ne mai bucurăm de ceea ce EL a lăsat pe pământ mai frumos, VIAȚA…
Și lor, PERSONAJELOR principale ale acestei cărți, le dedic acest volum care înseamnă un imens MULȚUMESC. Nu mi-ar ajunge nici măcar o altă viață sau mai multe vieți să rostesc încontinuu acest cuvânt care înseamnă atât de mult pentru oricine, dar mai ales pentru PACIENTUL Alexandru Arșinel. Acela care a preferat dintotdeauna să apeleze numai la medicii români și să se interneze și să se opereze numai în clinici și spitale de stat din România!
După ce veți fi citit această carte, vă veți convinge încă o dată ce oameni grozavi sunt acești medici. Admir sacrificiile pe care leau făcut pentru a ajunge până aici, le respect munca depusă, probitatea profesională și seriozitatea, dăruirea, vocația și pasiunea pentru meseria aleasă din tot sufletul lor.
Le-ați cunoscut POVEȘTILE de VIAȚĂ, le-ați deslușit parte dintre gânduri și secrete, vi sau confesat, așa cum probabil nu au mai făcut-o, dar ați avut ocazia să aflați și ADEVĂRUL dezvăluit chiar de ei! ADEVĂRUL despre problemele medicale grave pe care le-am avut, asemeni oricărui om – deși pentru unii, un artist nu are voie să se îmbolnăvească și nici dreptul să încerce să se facă bine–, dar și despre modul în care acești medici mi-au redat SĂNĂTATEA… Pentru mine, EI au dat uneori mâna cu DUMNEZEU !
SĂNĂTATE !!! Asta este tot ceea ce vă doresc și Dumneavoastră! Credeți-mă, oameni buni, știu foarte bine ce înseamnă să ai parte de SĂNĂTATE ! Sau să nu ai… Aceasta este singura urare pe care o fac nu de acum, ci mult mai de demult tuturor celor apropiați mie”.

Cazul Arșinel“ a făcut multe valuri în presa românească din toamna lui 2013. Dar cum au stat lucrurile cu adevărat puteți afla numai din această carte-mărturie în care vă vor spune cum au stat de fapt lucrurile chiar medicii care i-au salvat viața. Şi, veți afla din această carte și de ce crede Alexandru Arșinel că a fost mâna lui Dumnezeu.

Despre autoare:
Oana Georgescu este Secretar Literar Artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, specialist în Relații Publice și Comunicare, scriitor, jurnalist, realizator TV, profesor, organizator de evenimente, impresar artistic, consilier de imagine. A absolvit Facultatea de Chimie a Universității din București și mai multe cursuri postuniversitare de specialitate. Este membră a Asociaţiei Române de Relații Publice, a Societăţii Ziariștilor din România și a Asociației Presei Sportive din România. Este autoarea a mai multor cărți dedicate personalităților cultural-artistice și a fost recompensată de-a lubgul carierei cu Premiul pentru „cel mai valoros reprezentant al tinerei generații de jurnaliști“, Premiul Special „Paco Rabanne“ pentru „cea mai bună cronică a unui Festival Național de Modă“, Premiul pentru „cel mai bun reportaj TV al anului“ decernat de Uniunea Europeană de Motociclism, Premiul Publicului la “Salonul Naţional de Fotografie Turistică”, Premiul pentru Publicistică acordat de Forumul Muzical Român, Premiul pentru Fotoreportaj (Expediţia RAPAPATATIERRA 2011 - “Pe urmele marilor călători şi exploratori români, Emil Racoviţă şi Iulius Popper”) acordat de Asociaţia Naţională a Scriitorilor şi Jurnaliştilor în Turism, Trofeul „România 2000“ pentru „rezultate remarcabile în cariera de jurnalist, scriitor și specialist PR” ș,a.