Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Academia de vara Atlantykron 2016

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
1041

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

ACADEMIA DE VARĂ ATLANTYKRON devine cea mai longevivă manifestare pentru tineret din România dedicată cunoaşterii
Amintiri despre viitor” a fost tema actualei ediţii. Atlantykron a reunit, la cea de-a XXVII-a ediţie, 500 de participanţi care au optat pentru 30 de ateliere

Participanţii la eveniment au putut afla informaţii de ultimă oră despre următoarea misiune NASA pe Marte şi au putut dialoga cu renumitul futurolog Jacque Fresco ► Povestirile premiate la concursul de proză SF vor fi publicate în cadrul unui volum ►Atlantykron – evenimentul care stă la baza creării multor şcoli de vară din România şi din lume ► De-a lungul timpului, Atlantykron a reunit peste 13.000 de participanţi, lectori, invitaţi şi organizatori ► Sorin Repanovici, coordonatorul Academiei Atlantykron: Intenţionăm să prindem ediţia aniversară 30 ► Prof. Alexandru Mironov: Atlantykron s-ar putea traduce prin sintagma ‘Planeta vrea să meargă la şcoală’ ► Dr. Teodor Vasile: tinerii care vin aici reprezintă viitorul acestei ţări, şi, mai departe vorbind, viitorul lumii ► Medicina şi sănătatea au avut reprezentanţi de marcă pe insulă: Dr. Raed Arafat – Secretar de Stat, Dr. Wargha Enayati, fondatorul reţelei private de sănătate Regina Maria, Prof. Dr. Leon Zăgrean, şeful Catedrei de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie « Carol Davila » din Bucureşti şi Dr. Radu Dop, specialist în « medicină critică »

Între 29 iulie şi 7 august, la Capidava, judeţul Constanţa, s-a desfăşurat Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Viitorologie şi Science Fiction ATLANTYKRON – ediţia 27. Dacă la începutul anilor 1990 părea o utopie chiar şi organizarea unei ediţii 2000, în prezent, organizatorii iau în calcul ediţia aniversară XXX şi ediţia 2020.
Ce a însemnat Atlantykron 2016? 18 invitaţi speciali, români şi străini, 35 de lectori şi instructori, o echipă de organizare formată din circa 60 de membri şi peste 350 de participanţi, marea majoritate cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani. Curent electric, reţea wireless, patru bacuri ponton, restaurant şi servicii de catering, echipă medicală, pază asigurată de Poliţia de frontieră şi de Civitas.

Organizatorii actualei ediţii a Academiei Atlantykron sunt Centrul Pentru Studii Complexe şi Fundaţia World Genesis din SUA în colaborare cu Societatea CYGNUS din Suceava, cu Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport şi cu sprijinul Ştiinţă şi Tehnică şi al societăţii Alro. De asemenea, printre sponsorii şi partenerii principali trebuie amintiţi Administratia Natională pentru Îmbunătăţiri Funciare – ANIF, Inspectoratul General al Poliţiei de frontieră, Primăria Cernavoda, S.N. Nuclearelectrica, dar şi partenerii deja consacraţi care sprijină an de an academia - Mega Image, Selgros Cash & Carry, Civitas, SABIF, Toyota.

Pentru mine, ca organizator al acestui eveniment timp de 27 de ani, Academia Atlantykron reprezintă o permanentă provocare, organizată în natură şi dedicată cunoaşterii – o altfel de vacanţă pentru cei tineri, elevi şi studenţi. Nu pretindem că facem educaţie aici, aceasta fiind apanajul instituţiilor de stat abilitate, ci punem la dispoziţia tinerilor instrumente ale cunoaşterii. Participanţii au ocazia de a interacţiona cu personalităţi din diverse domenii şi sunt liberi să aleagă sursele de informaţie. Consider că actuala ediţie a fost un pas în plus şi a constituit o reuşită. Meritele revin atât organizatorilor, care se implică, an de an, benevol, cât şi invitaţilor, lectorilor şi participanţilor. În spatele fiecărei ediţii a Academiei Atlantykron stă un an de muncă, de pregătiri, care asigură succesul şi buna desfăşurare a celor zece zile. Echipa de organizare s-a consolidat şi, în fiecare an, ni se alătură noi lectori, personalităţi şi invitaţi speciali. Deja, insula devine, timp de 10 zile, un mic orăşel în mijlocul naturii. Fiecare ştie deja ce are de făcut şi are rolul său, punctualitatea fiind din ce în ce mai respectată, în pofida condiţiilor insulare. Intenţionăm să prindem ediţia aniversară 30, ceea ce ar consacra Academia Atlantykron drept cea mai lungă manifestare pentru tineret din România din toate timpurile şi, probabil, drept una dintre cele mai longevive din lume. Pot spune că noi, cei care ne-am implicat aici de-a lungul timpului, am făcut istorie, schimbând în bine destinele multor tineri”, declară Sorin Repanovici, coordonatorul programului Atlantykron.
Erisa K Hines a prezentat viitoarea misiune Rover de pe Marte
În cadrul unei teleconferinţe-record, cu durata de peste o oră, Erisa K Hines (Jet Propulsion Laboratory), membră a misiunii Curiosity de cercetare a planetei Marte, a prezentat proiectul următoarei misiuni, care este programată pentru 2020. Astfel, noul Rover va avea roţi mai eficiente, cu o tracţiune mai bună şi formă modificată, va colecta mostre de roci, va produce oxigen din atmosfera dominată de dioxid de carbon a planetei şi va înregistra sunetele planetei Marte. De asemenea, noul Rover va putea realiza fotografii în timpul amartizării. Amintim că, la o zi de la amartizarea roverului Curiosity, în 2012, participanţii la Academia Atlantykron au putut dialoga, în cadrul unei videoconferinţe, cu un alt membru al misiunii Curiosity, Ravi Prakash.

O altă teleconferinţă l-a avut ca invitat pe Jacque Fresco, futurolog şi inginer social, care a împlinit recent 100 de ani şi este cunoscut prin lansarea „Proiectului Venus”. Deşi acesta s-a declarat optimist în privinţa dezvoltării unei societăţi a cunoaşterii, consideră că între oameni nu vor înceta conflictele, atât timp cât vor exista naţiuni, graniţe şi interese locale.

Dumitru Dorin Prunariu a marcat pe Atlantykron 35 de ani de la primul zbor în spaţiul cosmic
Primul şi singurul astronaut român, Dumitru Prunariu, a marcat 35 de ani de la primul zbor în spaţiul cosmic al unui român şi pe Atlantykron, tot în cadrul unei videoconferinţe. „Sper şi îmi doresc mult să fiu mentor pentru un alt cosmonaut român. De ce nu, poate că viitorul astronaut se află aici, pe insula Atlantykron”, a spus Prunariu.

Radioclubul României” în legătură cu Australia, Asia, America de Nord şi Europa
Anul acesta, Asociaţia “Radioclubul României” - reţeaua RoLink - a fost prezentă pe insulă cu un atelier complex de radiocomunicaţii. Cea mai interesantă activitate radioamatoricească a constat în “vânătoarea de vulpi”, care a implicat identificarea unui mic radioemiţător ascuns intenţionat în pădure. Participanţii trebuie să îl găsească folosindu-se de radioreceptoare şi antene directive. Emiţătorul transmite semnale morse la intervale de timp regulate pe o frecvenţă cunoscută. Concurenţii nu ştiu unde se află acestea, iar cine îl găseşte primul câştigă. Ca invitat surpriză a fost prezent, timp de câteva zile, Philippe ON4PM - preşedintele EURAO – Organizaţia Europeană a Radioamatorilor). Participanţii la curs au realizat foarte multe legături demonstrative cu radioamatori din Australia, Asia, America de Nord şi Europa.

Doctorul în fizică Cristian Presură, autorul renumitei cărţi „Fizica povestită”, care în prezent este rezident olandez şi lucrează la Philips, a reuşit să atragă peste 80 de cursanţi, abordând pe înţelesul tuturor teme precum tehnologiile viitorului îndepărtat şi spaţiile multidimensionale. Maestrul în Artă culinară Petrişor Tănase, printre altele secretar general al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, a susţinut un curs de gastronomie şi artă culinară, o premieră pentru Atlantykron. „Pe lângă faptul că gastronomia poate fi o artă, trebuie să fim atenţi la ce mâncăm, pentru a fi sănătoşi şi a fi în formă, fizic şi mental”, a subliniat Petrişor Tănase.

Jurnalistul şi profesorul Val Vîlcu a organizat o dezbatere privind importanţa jurnalismului şi comunicării, urmând ca la viitoarea ediţie să prezinte un curs complet. O surpriză a evenimentului a fost prezenţa, timp de câteva ore, a renumitului medic Raed Arafat, fondatorul SMURD şi secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Criticul de literatură SF Cătălin Badea Gheracostea a susţinut un curs interactiv de istorie şi critică literară, descoperind pe insulă câţiva viitori scriitori. De un mare succes s-a bucurat, ca de obicei, atelierul de astronomie, tinerii descoperind secretele cerului cu ajutorul unor telescoape performante, de ultimă generaţie.

În acest an, în cadrul Academiei Atlantykron, partea de antreprenoriat şi de dezvoltare personală a fost mult mai prezentă, trezind interesul participanţilor. Dr. Teodor Vasile a susţinut cursul Autodezvoltare personală şi remodelare psihosomatică. Reconectarea creativă cu sinele şi Universul, iar Bruno Medicina, trainer şi scriitor motivaţional italian, a susţinut un seminar cu tema Ce să faci cu viaţa ta, subliniind importanţa motivaţiei şi a determinării. De asemenea, Bogdan Cismariu a prezentat un curs de introducere în antreprenoriat, potrivit acestuia, „antreprenoriatul fiind o combinaţie de artă şi ştiinţă care presupune transformarea magiei ideilor în lucruri concrete”.

În acest an, în cadrul Academiei Atlantykron au fost prezentate informaţii în premieră, au fost generate dezbateri interesante care au fost înregistrate, dar s-a dezvoltat şi partea de creativitate. Printre nenumăratele concursuri, merită menţionate Concursul de proză science fiction Atlantykron, sponsorizat de Mastercard, precum şi Premiile de artă “Poienița Artei”.

Câştigătorii concursului de proză Science Fiction sunt:

La secţiunea povestire, tema “Îngeri printre noi”:

I - Liviu Surugiu
II- Cristina Ghidoveanu
III - Traian Bădulescu, Ana-Maria Pușcașu, Ion-Gabriel Pușcă

La schiță (trei teme: Amintiri din viitor, Insula, Anti-contact):

I - George Bragadireanu
II - Mihai Florea
III - Cristina Ghidoveanu

Prozele câştigătoare vor fi publicate în cadrul unui volum, care va fi lansat la Târgul de carte Gaudeamus de la ROMEXPO (16-20 noiembrie 2016).

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro