Bucuresti

A.D. 3874 Cronica Fantastica

„A.D. 3874 CRONICA FANTASTICĂ”

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
708

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vineri, 20 decembrie 2013, de la ora 19:30, la Teatrul Mignon din Hristo Botev, 1, Piața Rosetti, va avea loc o reprezentație a spectacolului “A.D. 3874 CRONICA FANTASTICA”, regizat de Marius Costache. Din distribuție fac parte actorii Eduard Cârlan, Bogdan Costea, Eduard Haris. Spectacolul aduce pe scenă un colaj realizat texte semnate de I.L. Caragiale.

Spectacolul „A.D. 3874 CRONICA FANTASTICĂ” studiază permanențele umane, bazate pe imortalitatea spiritului lui Mitică, și identificând chiar imixtiunea unei lumi supranaturale într-a noastră.

Spectacolul durează 60 de minute. Teatrul Mignon are o capacitate de 55 de locuri, iar prețul biletului pentru acest spectacol este de 30 RON.

«Dincolo de „marea trăncăneală”, simțim în opera lui Caragiale o adiere a suprafirescului care dă târcoale. Titlul volumului „Momente” este bazat pe o anumită ambiguitate, cuvântul desemnând atât o secventă temporală cât si o situație de viată, o circumstantă, o împrejurare. Noi ne-am oprit asupra circumstatelor general valabile atemporale ale momentelor, încercând să descoperim - uneori forțat, ce-i drept - secrete semantice pe care textul le ascunde abil în el însuși, chiar împotriva intenției auctoriale. Pentru noi, cotidianul este o taină. Iar în acest spectacol ne-am făcut o profesiune de credință în a potența taina prin taină, nevrând să denumim - nici nu credem că se poate - CINE, CE și CUM ne bântuie.» (Marius Costache, regizor)