Bucuresti

Afla cum sa alegi aparatul de aer conditionat potrivit pentru casa ta

Afla cum sa alegi aparatul de aer conditionat potrivit pentru casa ta

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
185

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Aparatele de aer conditionat sunt necesare in orice in camin in care oamenii isi doresc sa aiba control asupra temperaturii, mai ales in timpul verii, atunci cand este foarte cald. Este vorba despre dispozitive moderne si practice, care pot fi instalate in orice incapere, in functie de preferintele fiecaruia.

Persoanele care sunt in cautarea unor astfel de aparate trebuie sa stie care sunt aspectele pe care trebuie sa le aiba in vedere inainte de incepe sesiunea de shopping, pentru ca totul sa mearga repede si cat se poate de usor.

Performanta


Performanta este un factor foarte important in privinta aparatelor cu ajutorul carora poate fi controlata temperatura din incaperile locuintei personale. Ea este exprimata in capacitatea de racire sau de incalzire, iar masurarea performantei se face in BTU (British Thermal Units). Cu cat indicele BTU este mai mare, cu atat si suprafata care poate fi incalzita/racita de aceste aparate este si ea mai mare.

De exemplu, pentru o incapere care are 25 de metri patrati este suficient un dispozitiv cu o capacitate de 9.000 BTU. Mai apoi, pentru fiecare 2 metri patrati in plus, valoarea unitatilor termale trebuie sa fie crescuta cu cate 500.

Filtrare

Filtrarea este un proces necesar pentru indepartarea prafului, precum si pentru improspatarea aerului si pentru eliminarea mirosurilor neplacute. In functie de tipologia aparatelor, utilizatorii trebuie sa fie atenti sa cumpere filtre diferite. Acestea sunt consumabile, asa ca, la un moment dat, trebuie schimbate, astfel incat sa poata functiona in continuare in parametri normali.

Printre cele mai comune tipuri de filtre se numara cele antipraf, care sunt prezente la toate dispozitivele. Urmeaza apoi filtrele de platina, care au fost create special pentru eliminarea bacteriilor si a ciupercilor, dar si filtrele Plasma Quad, care au rolul de a elimina alergenii, bacteriile, virusurile, dar si praful. Printre tipurile de filtre se mai numara si cele cu ionizare, cu catecina, cu deodorizant, precum si filtrele enzimatic-alergice sau cu aromaterapie.

Nivelul de zgomot

Utilizatorii trebuie sa aiba in vedere si nivelul de zgomot atunci cand urmeaza sa achizitioneze dispozitive cu ajutorul carora sa controleze temperatura. Pentru a cumpara modele eficiente, ei trebuie sa fie atenti ca valorile de zgomot sa fie cat mai mici. Este o functie care se masoara in decibeli (dB). De exemplu, valoarea de 20-30 dB este acceptabila si inofensiva pentru urechea umana, in timp ce valoarea de 60 dB sau chiar peste incepe sa fie deranjanta.

Functii practice

Nu in ultimul rand, dispozitivele pentru controlarea temperaturii trebuie sa fie dotate si cu alte functii importante. De exemplu, timer-ul reprezinta varianta prin care utilizatorii isi pot seta aparatele sa porneasca ori sa se opreasca la un anumit moment.

Pe de alta parte, despre functia de incalzire este important de stiut ca nu este suficienta pentru a acoperi intreaga casa in sezonul rece. Ea poate fi complementara altor surse de caldura, insa.

In plus, ventilatia este o functie cu ajutorul careia aerul este dispersat in mod egal in intreaga incapere si ajuta la obtinerea unui consum minim, iar functia de dezumidificare are rolul de a crea un mediu propice pentru un trai sanatos.

Autor