Bucuresti

Afla de ce utilizarea unui erbicid total este uneori necesara pentru o agricultura productiva

Afla de ce utilizarea unui erbicid total este uneori necesara pentru o agricultura productiva

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
39

Voteaza & Distribuie

Descriere

Succesul in agricultura si peisagistica se dobandeste prin practici sanatoase de lucru, prin utilizarea de echipamente moderne si printr-un nivel optim de dedicare din partea agricultorilor.
Totusi, ustensilele si dedicarea nu sunt mereu suficiente, si indiferent de vointa noastra, uneori suntem nevoiti sa acordam atentie suplimentara unor probleme cum ar fi inlaturarea si preventia buruienilor printr-un erbicid total, sau tratarea bolilor plantelor prin diferite substante.

Erbicidele totale si beneficiile lor

Exista mai multe feluri de erbicide: unele sunt facute pentru anumiti daunatori, in timp ce altele afecteaza toti daunatorii si toate plantele. Din acest motiv, unele erbicide se folosesc in principal inaintea plantarii, pentru a curata solul.

Pe langa beneficiile generale pe care orice tip de erbicid le aduce agricultorilior, utilizarea erbicidelor totale are doua avantaje principale, pe care le putem dezvolta astfel:

  1. O intretinere perfecta a solului prin controlarea totala a buruienilor

Intretinerea solului ca la carte este obligatorie daca dorim ca cele plantate sa se dezvolte sanatos si la capacitatea lor maxima. Buruienile vor aparea in orice gradina, indiferent de metodele de precautie luate, deci nevoia de a utiliza tratamente de erbicidare la un moment dat este iminenta.

Pe cand erbicidele selective sunt folosite pentru a omori un singur tip de buruieni, erbicidele totale ataca si omoara orice planta sau daunator. Datorita acestui lucru, erbicidul total se foloseste in principiu inainte de plantarea sau rasarirea plantei, dar uneori si dupa, cel mai des printre pomi, copaci sau vita de vie.

  1. Folosirea erbicidului total este usoara

In cazul tuturor erbicidelor, utilizarea este una simplu de realizat. Pe langa faptul ca renuntam la inlaturarea manuala a buruienilor, un procedeu asiduu si de multe ori nu foarte eficient, erbicidele pot fi folosite preventiv, iar buruienile nu vor mai aparea deloc.

Care sunt situatiile in care avem nevoie de un erbicid total?

Reamintim, folosirea unui erbicid total se face in principal in unul dintre aceste doua cazuri:
  • Cand dorim sa controlam sau impiedicam cresterea buruienilor pe terenul agricol inainte de plantarea rasadurilor si a semintelor;
  • Cand dorim eliminarea vegetatiei nedorite dintre pomi, copaci, vita de vie, arbusti si alte tipuri de terenuri unde distanta dintre plante este suficient de mare pentru a putea folosi in siguranta un erbicid total.

Desi sunt prin natura lor mult mai agresive, erbicidele totale sustin o agricultura de succes inca din primele etape. Tratarea corespunzatoare a terenurilor este esentiala pentru asigurarea unei productivitati mari si a unor rezultate pe masura.
De multe ori, simpla inlaturare a buruienilor ulterior plantarii nu este suficienta, iar masuri mai drastice, cum este utilizarea preventiva a unui erbicid total, sunt necesare. Munca manuala este si ea un impediment in calea multora, din motive ce tin de sanatate, confort si productivitate, deci erbicidarea corespunzatoare este de cele mai multe ori necesara.

Un erbicid total de inalta calitate se gaseste numai la companii specializate.

Pesticide-AZ.ro este un magazin online in spatele caruia se afla o echipa de profesionisti in domeniul agriculturii si nu numai. Cu o etica de lucru exceptionala si o atentie indreptata spre multumirea pe deplin a clientului, magazinul se remarca pe piata romaneasca prin profesionalism.
Magazinul sta la dispozitia clientilor cu o gama larga de produse, posibilitati multiple de comanda si asistenta specializata prin telefon sau e-mail pentru nelamuriri sau informatii suplimentare.

Autor