Bucuresti

Află pasul 1 în pregătirea mansardei pentru sezonul cald!

Află pasul 1 în pregătirea mansardei pentru sezonul cald!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 2 zile
Vizualizari
133

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În proiectul de renovare a locuinței nu trebuie uitată mansarda, care poate deveni camera preferată a unui adolescent, o sală mică de joc și relaxare ori loc de birou pentru freelanceri sau pentru persoanele care își iau de lucru acasă. Primul pas pentru a pregăti mansarda pentru vară este aplicarea de izolație poliuretanică pentru a menține confortul termic atât de necesar!

De ce izolație mansardă și de ce spumă pentru izolație?

Sezonul cald vine sau chiar a început, iar cei care au mansardă trebuie să o valorifice și nu în sensul transformării ei în depozit, ci viceversa. De aici și nevoia de a aplica o izolație care să aducă confort în interior.

Există patru tipuri de spumă poliuretanică, în funcție de modul în care sunt mixate cele două materiale componente. Unul dintre ele este tipul 1, potrivit pentru mansarde, pentru interioare la nivel general, cu o rezistență la compresie de 1 kg/ cm2.

Compresie? Da. Atunci când soarele bate în acoperiș, spuma poliuretanică se expandează, iar când se lasă seara, se comprimă puțin. Cei care au mansardă acasă să stea fără grijă – izolația pentru mansardă din spumă este rezistentă cu zecile de ani la acest du-te - vino, dacă, desigur, este aplicată corect, la temperatura optimă, la densitatea potrivită și la nivelul propice de umiditate.

De ce spumă poliuretanică pentru izolația aplicată la mansardă?

Fiindcă nu îngreunează pereții, este non-toxică, rezistă poate mai mult decât mansarda (durata de viață a acesteia fiind de 80 de ani), iar alte avantaje sunt prezentate concret de Isoterm, compania care utilizează ultimele tehnologii de fabricare a spumei și sisteme eficiente de aplicare a ei în orice mansardă, indiferent de configurație și cotloane regăsite.

Mansarda, un spațiu primitor de zeci și sute de ani

Mansarda este ultimul nivel al unui imobil, situat imediat sub acoperiș. Diferența dintre pod și mansardă este că podul nu permite tranzitul, nici locuitul, pe când mansarda le permite pentru cel puțin jumătate din suprafața construită.

Mansarda a fost popularizată acum patru sute de ani. În tot acest timp, s-a descoperit că, prin preocupare față de boem și frumos, mansardele pot deveni spații foarte primitoare. Pentru cunoscători, poetul Nichita Stănescu a locuit prin mansardele Bucureștiului, menționându-le în cel puțin una dintre poeziile sale, pusă pe acorduri de folk-istul Nicu Alifantis.

Deși aceste spații interioare erau considerate doar depozite, cel puțin pe timp de vară, când temperatura dinăuntru devenea insuportabilă, acum sunt în vogă pentru spații de birouri, pentru copii sau în scopuri de relaxare, fiindcă sunt pregătite temeinic ca să ofere confort.

Astăzi, pe timp de vară, siesta se poate face în mansardă – bine, nu fix la amiază, când soarele este chiar deasupra și bate cu putere maximă. Lumina pătrunde ușor, izolația ține căldura deoparte, amenajarea conferă o anumită atmosferă senină și compania de calitate face ca timpul să treacă frumos.

A aplica o izolație poliuretanică este primul pas și, poate, cel mai important dacă ne gândim la sezonul cald, în pregătirea mansardei pentru concedii, weekenduri și seri frumoase.
Bineînțeles, al doilea pas este reprezentat de amenajarea interioară a acesteia.