Bucuresti

Afla tot ce trebuie sa stii despre a cumpara si vinde Bitcoin

Afla tot ce trebuie sa stii despre a cumpara si vinde Bitcoin

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
305

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bitcoin reprezinta una dintre cele mai moderne criptomonede digitale, care se foloseste in mediul virtual, cu scopul de a achizitiona produse si servicii, dar si cu scopul de a obtine profituri in urma procesului de a cumpara si vinde Bitcoin.

Este vorba despre un concept revolutionar, care a reusit sa uimeasca intreaga lume si care, pana acum a atras deja sute de mii sau poate chiar milioane de utilizatori pasionati usurinta cu care tranzactii pot fi realizate. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele aspecte care trebuie cunoscute de persoanele incepatoare in acest domeniu, astfel incat sa poata folosi criptomonedele la capacitate maxima.

Despre Bitcoin

Pentru inceput, publicul larg trebuie sa stie despre Bitcoin ca poate fi tranzactionat contra euro sau contra dolarului American, iar abrevierea sa este simpla: BTC Euro sau BTC USD. Este vorba despre prima moneda care a fost folosita vreodata in mediul virtual si care este descentralizata la nivel mondial, adica nu este controlata de nicio institutie bancara.

Daca in cazul bancnotelor fizice, de tiparirea lor se ocupa o institutie financiar-bancara, in ceea ce priveste Bitcoinul, criptomonedele sunt generate sunt ajutorul unei functii de top hash criptografica. Aceasta se ocupa de atribuirea unei marimi arbitrare la un sir de biti de o anumita dimensiune, proiectarea fiind imposibil de inversat.

Cine a lansat Bitcoinul?

In mod oficial, fondatorul Bitcoin este Satoshi Nakamoto, care in anul 2008 a scris o lucrare despre aceasta criptomoneda. Ulterior, cateva luni mai tarziu, el a si lansat primul software aferent retelei de criptomoneda Bitcoin, insa a parasit intregul proiect in anul 2010.

Treptat, reteaua a crescut considerabil, fara ca cineva sa aiba cu adevarat control asupra intregului concept. Important de stiut este ca toti utilizatorii au acelasi timp de putere, fiind stapanii propriilor conturi si a modului in care se desfasoara lucrurile la nivel mondial.

Cumpara si vinde Bitcoin: cum functioneaza?

Sistemul prin care se cumpara si vinde Bitcoin functioneaza astfel: toate tranzactiile care au loc in aceasta retea sunt inregistrate intr-un blockchain. Este vorba despre o carte financiara publica. Aceasta este asigurata chiar de publicul care foloseste criptomoneda. Practic, toate tranzactiile sunt transparente si nu exista secrete de niciun fel. Toti banii virtuali sunt transferati de la adresa la adresa.

Unde se poate plati cu Bitcoin
?

In ceea ce priveste locurile in care se poate plati cu Bitcoin, ele sunt numeroase. Avand in vedere popularitatea pe care a capatat-o aceasta platforma in timp, din ce in ce mai multi retaileri au decis sa ofere publicului larg posibilitatea de a achita pentru servicii si produse cu ajutorul celebrei criptomonedei.

Mai mult, cei care la un moment dat isi doresc sa nu mai detina Bitcoin, ii pot vinde. Daca la inceput, valoarea unui singur Bitcoin era relativ mica, acest lucru s-a schimbat considerabil, o singura criptomoneda ajunga sa valoreze chiar si cateva mii de dolari!

Bitcoinul a reprezentat sursa de inspiratie pentru multe alte tipuri de criptomonede datorita viziunii moderne a unor oameni pasionati de tehnologie. Se preconizeaza ca in viitor, aceste tipuri de platforme se vor raspandi din ce in ce mai mult!

Autor