Bucuresti

Agresivitatea copiilor – cauze si instrumente empatice de gestionare

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
296

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 16 aprilie 201610:00-15:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Agresivitatea copiilor – cauze si instrumente empatice de gestionare

Atelier de educatie parentala cu Monica REU
16 Aprilie 2016, de la 10.00 la 15.00

Ca părinți, suntem puși în dificultate și atunci când copiii noștri au comportamente agresive, și când cad victime ale unor astfel de comportamente din partea altor copii.

Când înțelegem mai bine mesajele pe care copiii încearcă să le transmită prin manifestările lor agresive și reușim să ne stăpânim propriile porniri, avem posibilitatea de a acționa în mod conștient și empatic, într-o manieră în care să fim un exemplu real pentru ei și în care să-i ajutăm să-și exprime emoțiile eficient și nonviolent.

Vă invit să explorăm împreună cum putem aborda manifestările agresive într-o manieră care…

- să-i ajute pe copii să navigheze sănătos momentele de criză
- să le ofere celor mici valoroase abilităţi sociale şi de rezolvare de conflicte
- să le transmită copiilor valorile pe care ne dorim să le transmitem

Atelierul va avea loc sâmbătă, 16 aprilie (10:00 – 15:00) la Lumea lui Momo, Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1

Taxa de participare este 160 RON de persoana sau 300 RON de cuplu, dacă participă ambii părinți. Înscrierile au loc la lumealuimomo@gmail.com. Numărul de locuri este limitat, iar fiecare loc este asigurat după achitarea integrală a taxei.

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.
La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiaș an, a demarat programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes în București, Cluj-Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Iaşi, Târgu Mureş, Constanța și… Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o programul “Educație Empatică în școală și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sînpetru.
Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiţi pe CLICK