Bucuresti

Alegerea intre implant dentar si punte este simpla! Iata de ce!

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
Adserving iAgency.ro
Vizualizari
150

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci cand se impune inlocuirea unuia sau mai multor dinti, indiferent de cauza, persoanele care se afla in aceasta situatie pot alege intre doua tipuri de tratament stomatologic. Prima varianta este si solutia clasica, utilizata inca de acum foarte multi ani: cea de refacere a danturii cu ajutorul unei punti dentare.

A doua optiune, insa, este inovatoare si presupune inlocuirea dintilor afectati, extrasi sau pierduti prin intermediul montarii unui implant dentar ce reprezinta, practic, o radacina artificiala care va sustine o noua coroana dentara cu proprietati si caracteristici aproape identice unui dinte natural sanatos.

Astfel, din randurile ce urmeaza vei putea afla diferentele dintre cele doua tratamente si vei putea, in cazul in care te confrunti cu acest tip de problema dentara, sa alegi cea mai buna varianta de tratament pentru tine.

Cu toate ca puntile dentare au reprezentat, pentru un timp destul de indelungat, solutia standard de rezolvare a situatiilor ce implica edentatie, tratamentele de ultima generatie cu implant dentar si-au dovedit eficacitatea si au devenit, in prezent, solutia principala ori de cate ori este necesara inlocuirea unuia sau mai multor dinti. Acest fapt este posibil multumita progresului tehnologic inregistrat in ultimii ani in medicina dentara.

Mai mult decat atat, aceasta solutie asigurata de implantologia moderna nu este numai alegerea celor mai multi pacienti de astazi, ci si recomandarea ferma a tuturor specialistilor in stomatologie.

Tratamentul cu punti dentare presupune devitalizarea celor doi dinti invecinati spatiului lasat liber. Tratamentul modern, insa, va implica introducerea unui implant dentar direct in osul maxilar sau mandibular, procedura mai putin invaziva si cu un grad mult mai mic de durere.

Mai mult decat atat, perioada de recuperare este una usoara si scurta, iar lista cu avantaje pe care tratamentul cu implant dentar le are in fata vechilor metode de refacare a danturii nu se incheie aici. In randurile ce urmeaza, asadar, vei putea descoperi principalele beneficii pe care un astfel de tratament modern si eficient le poate asigura atunci cand este realizat intr-o clinica stomatologica de specialitate.

Rezolvarea cazurilor complexe

O punte dentara poate veni cu anumite restrictii de montare. Spre exemplu, acest tratament necesita sa avem un numar minim de dinti care sa sustina lucrarea, restrictie pe care nu o intalnim in cazul implantului, deoarece fiecare implant este o viitoare radacina care sustine lucrarea dentara pe implant.

Tratamentul cu implant dentar, pe de alta parte, poate fi optiunea ideala inclusiv atunci cand pacientul a suferit pierderi osoase. In acest caz, cu ajutorul procedurii de aditie osoasa la nivelul mandibulei sau maxilarului, interventia de implantare poate decurge fara probleme, indiferent de gravitatea si complexitatea cazului.

Confort sporit si senzatia unui dinte natural

Tratamentul cu implant dentar are in componenta 3 elemente tolerate foarte bine de catre organism, motiv pentru care riscul complicatiilor ulterioare tinde catre zero. In ordinea montarii, aceste componente sunt:

- radacina artificiala: implantul dentar propriu-zis, de forma unui mic surub realizat din titan (material biocompatibil care va fuziona cu tesutul osos viu);
- bontul protetic: puntea de legatura dintre radacina artificiala si coroana dentara care se afla la vedere;
- coroana din ceramica: singurul element aflat la vedere al tratamentului cu implant dentar; coroana este foarte rezistenta si durabila, imitand perfect functionalitatea si aspectul unui dinte natural sanatos.

Variante multiple care acopera o diversitate de necesitati

Aplicatiile implanturilor dentare nu se limiteaza la refacerea danturii dinte cu dinte, ci ofera solutii diverse pentru orice tip de situatie. Astfel, in functie de complexitatea problemei dentare cu care te confrunti si nevoile pe care le ai, poti alege tratamentul revolutionar bazat pe tehnologia implanturilor dentare Fast and Fixed de la compania germana Bredent.

Aceasta inovatie in stomatologie este cea mai eficienta rezolvare atunci cand iti lipsesc mai multi dinti si te va ajuta sa eviti protezele mobile si incomode, oferindu-ti dinti ficsi intr-un interval de numai 24 de ore de la prima sedinta de tratament!