Bucuresti

Alt Concurs National de Coregrafie, maratonul de dans si performance a ajuns la final

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
574

Voteaza & Distribuie

Descriere

ALT CONCURS NAȚIONAL DE COREGRAFIE”, maratonul de dans și performance a ajuns la final
Asociația Secția de Coregrafie a organizat la finele weekend-ului trecut prima ediție a competiției “ALT CONCURS NAȚIONAL DE COREGRAFIE”, un eveniment dedicat coregrafilor, dansatorilor și performerilor tineri din România. Au concurat nu mai puțin de 9 producții independente noi, majoritatea autofinanțate și care au abordat mai multe stiluri de exprimare corporală, de la pop, abstract, teatral,până la experiment senzorial, video și sonor.
Primul premiul al serii a fost cel al Pas Boutique, oferit producției care s-a identificat cel mai bine cu stilul concept store-ului. Acesta a fost decernat lucrării “AlterMyEgo” și coregrafei Irina Strungăreanu. Premiul “Ioan Tugearu”, oferit de Centrul Național al Dansului, prin legenda dansului românesc Ioan Tugearu, a mers la aceeași coregrafă și producție.
Marele premiu al competiției a fost oferit prin intermediul Ministerul Culturii și Cultelor și Administrației Fondului Cultural Național și a fost împărțit la două dintre producțiile prezentate sâmbătă, respectiv “Lay(ers)" a Cristinei Lilienfeld și "Ce-a mai rămas" aDanielei Sima. Juriul competiției a fost alcătuit din Ioana Tugearu, critic de dans, Mihai Mihalcea, performer și fost director interimar al CNDB și invitata specială din străinătate, coregrafa Yael Orni.
ALT PARTY a încheiat seara la Centrul Național al Dansului, pe muzica asigurată de The Ghost of3.13, Temple Invisible și DJ ToShiRo. “ALT CONCURS”a fost produs de Asociația Secția de Coregrafie, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sprijinit de Centrul Național al Dansului, X și 0 Dance Project, Cartierul de Dans, ArCub și Pas Boutique.Partenerii media principali ai evenimentului au fost: Revista ADN, Radio Guerrilla, All Hollow, Metropotam.
Mai multe fotografii de la eveniment pot fi vizualizate pe contul de Facebook Sectia de Coregrafie.