Bucuresti

Am fost „InPower” la finalul Fondului de Reformă pentru Incluziunea Romilor și a altor grupuri vulnerabile

Am fost „InPower” la finalul Fondului de Reformă pentru Incluziunea Romilor și a altor grupuri vulnerabile

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
133

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Joi, 24 octombrie 2019, la The Ark București, Fondul de Reformă pentru Incluziunea Romilor și a altor grupuri vulnerabile a marcat finalul celor 7 ani de program sub forma unei expoziții interactive numite „InPower”. Decorul și elementele multimedia au prezentat cele mai importante reușite realizate cu ajutorul financiar primit în cadrul proiectului desfășurat de Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Cu participarea Excelenței Sale, Arthur Mattli, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România și împreună cu Enikő Katalin Lacziko, Secretar de Stat, Departamentul pentru Relații Interetnice, Daniel Rădulescu, Secretar de Stat în cadrul Agenției Naționale pentru Romi și Roland Python, Director al Biroului de Cooperare Elvețiană în România, evenimentul „InPower” a subliniat importanța incluziunii sub motto-ul „inclusion is key”.

Expoziția, moderată de Dana Gonț (jurnalist), s-a desfășurat pe trei zone care au grupat ariile de intervenție ale liniilor de finanțare din cadrul Fondului: zona de Educație, cea de Dezvoltare Economică și cea de Sănătate, Locuire și Dezvoltare Comunitară. Pe lângă rezultate cheie, date despre proiecte, fotografii și citate, decorul a inclus și redări video din cadrul programului, conturând o imagine de ansamblu pentru participanți cu privire la tot ce a însemnat intervenția Fondului în comunități. Iar dacă asta nu era de ajuns, participanții au putut asculta mărturiile beneficiarilor prin intermediul audio-booth-urilor instalate în expoziție. Cea mai importantă parte a evenimentului și experienței acestei expoziții, în schimb, au fost cărțile vii – beneficiari în carne și oase care au venit special pentru a își spune povestea.

Aceștia au avut ocazia să vorbească direct cu fiecare participant, oferindu-le mărturii de la sursă și o experiență de empatizare care a ajutat la înțelegerea nevoilor comunităților vulnerabile și necesitatea de intervenție și sprijin sustenabil către acestea.

Obiectivele Fondului au fost de a susține România în promovarea incluziunii sociale și a participării în viața socio-economică a romilor și a altor grupuri vulnerabile. Cele două linii de finanțare au susținut intervenții în educație, sănătate, locuire, dezvoltare comunitară și abilitare economică a romilor și a persoanelor din grupuri vulnerabile.

În total, Fondul a susținut peste 28.000 de persoane, din 155 de localități din 14 județe din România (Alba, Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj și Sibiu).
De asemenea:
·8.318 copii au beneficiat de program „școală după școală” și program de grădiniță pe durata a 6 ani;
·538 de educatori din nouă județe au fost instruiți în domeniile: curriculumul educației incluzive, metode de predare activă, dezvoltare personală, activități didactice cu copii care se confruntă cu diverse nevoi și managementul programelor de tip Școala după școală;
·423 de gospodării și-au îmbunătățit condițiile de locuire;
·peste 2.000 de persoane și-au dezvoltat cunoștințele și abilitățile în scopul generării de venit prin inițierea ori extinderea micilor lor afaceri sau pentru a deveni activi pe piața muncii;
·755 de persoane au fost angajate;
·79 de entități economice au devenit operaționale și profitabile.