Bucuresti

Antifoane interne și externe - cum să-ți protejezi auzul

Antifoane interne și externe - cum să-ți protejezi auzul

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
ProWear
Vizualizari
203

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Protecția auditivă este utilizată pentru a atenua zgomotul care ajunge la urechea utilizatorului și, astfel, a reduce riscul de deteriorare a auzului datorită zgomotului excesiv. Eficacitatea protecției auzului este adesea limitată de factorii personali și de la locul de muncă și poate reduce audibilitatea sunetelor de avertizare. Din aceste motive, articolele de protecție auditivă/zgomot trebuie selectate și folosite cu grijă și nu trebuie utilizate ca o alternativă la reducerea zgomotului la locul de muncă.

Care sunt consecințele lipsei de utilizare a protecției auditive?

Expunerea excesivă la zgomot cauzează vătămări iremediabile ale auzului. Adesea, vătămările devin din ce în ce mai avansate cu fiecare expunere repetată, dar unele sunete foarte ridicate, cum ar fi cele create de foc și explozii, pot provoca daune imediate. Toate produsele de protecție auditivă trebuie să poarte marca de certificare CE dacă se utilizează pentru a controla expunerea la locul de muncă. Acest marcaj confirmă faptul că produsul îndeplinește cerințele Directivei Europene 89/686/CEE privind echipamentul individual de protecție (în mod normal, în conformitate cu standardele din seria EN 352).

Protecția adecvată prin utilizarea de antifoane interne și externe este esențială, însă ar trebui evitată folosirea excesivă și impunerea utilizării acolo unde protecția nu este necesară. Din gama de antifoane interne și externe fac parte antifoane interne fără șnur, de exemplu 1100 3M, antifoane interne cu șnur, antifoane interne reutilizabile, antifoane externe, inclusiv cele atașabile la cască.

Care sunt tipurile de produse de protecție auditivă?

Antifoanele interne, de unică folosință sau uz repetat, sunt purtate în ureche, în mod normal în canalul urechii sau peste intrarea canalului urechii, oferind protecție prin etanșarea canalului urechii. În mod normal, fixarea lor nu este afectată în mod negativ de folosirea altor echipamente individuale de protecție, dar majoritatea utilizatorilor vor avea nevoie de ajutor și instruire inițială. Montarea acestora trebuie să se facă cu mâini curate, astfel că utilizarea lor poate deveni necorespunzătoare în locuri de muncă murdare sau pline de praf.

Antifoanele externe prezintă cupe din plastic dur, cu o bună etanșare și căptușeală pentru absorbția sunetului. Sunt ținute ferm peste urechi cu brațe arcuite, de obicei purtate peste cap, uneori la spatele capului, caz în care un alt braț de susținere este în mod normal purtat peste cap. Daca antifoanele externe pot fi purtate în orice orientare, performanța poate fi diferită în funcție de fiecare orientare.

Unele antifoane externe se fixează direct pe căști. Acestea pot oferi o performanță mai fiabilă decât casca separată și antifoanele de protecție. Cu toate acestea, anumite combinații de cască și antifoane de protecție de pe piață se potrivesc doar unei game limitate și este util să verificați eventualele limitări înainte ca acestea să fie achiziționate.

În cazul în care antifoanele interne și externe nu pot oferi separat o atenuare suficientă, acestea pot fi purtate împreună (protecție dublă). Din păcate, nivelul de atenuare al combinației nu poate fi prezis din datele de atenuare a produselor atunci când sunt utilizate în mod individual. Este absolut necesar ca datele de atenuare să fie măsurate în cadrul combinației. Producătorii pot furniza date pentru anumite combinații de antifoane interne și externe, dar alegerea este limitată.

Ce vă recomandă ProWear?

ProWear recomandă cu încredere antifoane 3M/Peltor și Delta Plus, producători cu o lungă tradiție și experiență în fabricarea articolelor de protecție auditivă. În același timp ProWear consideră necesar un program complet de protecție a auzului pentru a vă asigura că lucrătorii utilizează pe deplin protecția auditivă, că aceasta se potrivește corect și că produsele sunt păstrate în stare optimă.

https://prowear.ro/