Bucuresti

Arheologia marilor civillizatii

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
608

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 8 ianuarie, la un atelier in cinci intalniri, despre Arheologia marilor civilizatii, cu arheologul Catalin Pavel


O serie de cinci cursuri in care sa ne oprim asupra celor mai reusite incercari ale omului antic de a construi o cultura – cele mai importante civilizatii ale istoriei vechi, analizate prin prisma nu numai a marilor descoperiri, ci si a micilor descoperiri arheologice. Mesopotamia, Egiptul, Grecia, Roma si civilizatiile precolumbiene ne vor infatisa asadar cultura lor materiala, monumentele lor, dar si pe creatorii lor.


Daca textele lor s-au varsat, prin filiere si in proportii diferite, in cultura europeana, ce stim despre arta lor si viata lor cotidiana – ce s-a intimplat cu culorile, cu sunetele lor?! Nu vom vorbi deci doar despre Coloseum sau Parthenon, ci si despre cutiuta cu piper din argint roman, despre scarabeii egipteni si "sforile cu numere" ale incasilor...


1. Mesopotamia: istoria civilizatiei incepe pe pamintul dintre Eufrat si Tigru si e scrisa de sumerieni si akkadieni, apoi de Babilon si Asiria.


2. Egiptul: tarimul faraonilor poarta urmele, vechi de cinci mii de ani, ale tuturor formelor culturale care definesc aventura europeana.


3. Grecia: patria artei si arhitecturii care au influentat decisiv evolutia artistica a Europei.


4. Roma: imperiul mediteranean ale carui urme arheologice se gasesc in aproape toate tarile vechiului continent.


5. Civilizatiile precolumbiene: din Mexic pina la vest de Anzi ruinele imperiilor din Lumea Noua vorbesc despre o cultura pe cit de straina de spiritul european, pe atit de bogata.


Inscrieri: contact@victoriei.ro


Durata curs: 5 ateliere

Frecventa: saptaminal, vineri

Cost curs: 150 ron / 120 ron - elevi, studenti

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei (intrarea Pristolului nr 3)

Data: 8 ianuarie, 19:00