Bucuresti

Asociația Curtea Veche și Dacia, ateliere gratuite pentru copii în cadrul Gaudeamus 2015

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Vizualizari
436

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Curtea Vecheși Dacia, ateliere gratuite pentru copii în cadrul Gaudeamus 2015

Cu ocazia Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a, ce se va desfășura în perioada18 - 22 noiembrieîn Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, Asociaţia Curtea Veche organizează la standul Dacia o serie de ateliere de lectură interactive pentru copii.

Activitățile dedicate copiilor cu vârste între 7 și 14 ani vor fi susținute de Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral) și au drept inspirație două titluri cunoscute din literatura franceză ce fac parte din colecția de repovestiri ''Cărțile copilăriei''. Pornind de la tehnici din educația teatrală, copiii vor învăța să-și folosească în mod activ imaginația pentru a descoperi în detaliu lumea poveștilor, pentru a se împrieteni cu personajele din cărți și, cel mai important, pentru a descoperi ceva nou despre ei înșiși prin aventura lecturii.

Organizate cu sprijinul Dacia, acestea vin ca o continuare a Festivalului de lectură pentru copii NARATIV care a avut loc în Librăria Cărtureşti Verona la finalul lunii septembrie şi a cărui misiune este încurajarea lecturii de plăcere în rândul copiilor.« În acest an sărbătorim 10 ani de parteneriat Dacia și Gaudeamus. De 10 ani, prin prezența noastră la Gaudeamus, încurajăm și susținem literatura de calitate și cea mai bună sursă de idei noi, lectura. Având în vedere că o mare parte din bunele obiceiuri se capătă în copilărie, în acest an punem un accent deosebit pe încurajarea cititului în rândul celor mici.Astfel, împreună cu Asociația Curtea Veche vom organiza la standul Dacia mai multe ateliere de lectură cu ajutorul cărora îi vom introduce pe copii în lumea minunată a cărților lui Alexandre Dumas și Victor Hugo, încercând să le insuflăm plăcerea cititului » declară Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia.

Programul atelierelor de lectură organizate de Asociația Curtea Veche în cadrul Gaudeamus este următorul:

Miercuri, 18 noiembrie 13:00-14:00 - atelier de lectură pe baza volumului ''Cei trei muschetari''

Joi, 19 noiembrie
11:00-12:00 - atelier de lectură pe baza volumului ''Cei trei muschetari''14:00-15:00 - atelier de lectură pe baza volumului ''Cocoşatul de la Notre Dame''Volumele apărute la Curtea Veche Publishing în colecția de repovestiri ''Cărțile copilăriei'' ce stau la baza activităților vor fi oferite gratuit participanților de către reprezentanții Dacia.