Bucuresti

Atelier de Astronomie pentru copii

Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani)

Detalii eveniment

Telefon
0213213022
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 10 luni si 16 ore
Vizualizari
183

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 1 februarie 202011:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Pentru părinți, „Când o să poată trăi oamenii pe altă planetă?” este noul „De ce e cerul albastru?” Nu te stresa. Pentru orice întrebări despre stele, planete, extratereștri, eclipse și nave spațiale există Atelierul de Astronomie pentru copii, susținut de Elizabeth Petrescu din 1 februarie la Fundația Calea Victoriei.

Elisabeta știe să spună pe înțelesul copiilor tot ce vor ei să afle despre miraculosul cer înstelat. Atelierul este gândit pentru copii de 8-13 ani. Cei mici vor descoperi ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt constelaţiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă şi cum ar fi viaţa pe altă planetă. Află ce fenomene se produc în atmosferă pe cer în timpul zilei şi pe timpul nopţii și învață să se orienteze, cu ajutorul constelațiilor, indiferent unde s-ar afla.

Tot la atelierul de astronomie descoperă ce este sistemul solar: câţi sateliţi naturali are Soarele și ce caracteristici are fiecare planetă. Învață și ce este aceea o galaxie, din ce e compusă și cum funcționează.

La ultima întâlnire vor vorbi despre astronauți și explorarea spaţiului. Despre primele rachete construite, despre viteza potrivită pentru a orbita în jurul planetei şi cea pe care trebuie să o obţii pentru a pleca către alte destinaţii: Luna sau una dintre planete. Află cât ar dura o călătorie până pe Pluto sau până la cea mai apropiată stea şi de ce preferă oamenii de ştiinţă să trimită acolo sonde spaţiale, nu rachete.

Cursul începe din 1 februarie, are 4 întâlniri săptămânale, sâmbăta, de la 11.00. Taxa de participare este 260 de lei, înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro. Toate întâlnirile au loc la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, București.