Bucuresti

Atelier de creație Poezie în viață

Atelier de creație Poezie în viață

Detalii

Telefon
0728494038
Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
359

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 10 august 201817:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Atelierul de creație Poezie în viață are deja o istorie. A funcționat între 1998 și 2007 la Biblioteca Metropolitană București. Câțiva dintre poeții generației 2000 l-au frecventat constant și au rămas în documentele vremii ca atare. Între aceștia: adrian urmanos, Andrei Peniuc, Răzvan Țupa, Ovia Herbert, Cătălina Matei, Gabriela Toma.

Într-un anumit sens este, fără să se confunde, un creative writing. Deosebirea fundamentală însă, este că scrierea în acest atelier nu urmează metoda imitativă ci folosește, conform unei structuri interdisciplinare, toate artele, chiar alte domenii de cunoaștere, diverse exerciții create anume, pentru a pregăti, a descoperi, „cu materialul participanților”, propriile teme, potențialități personale de înțelegere, scriitură, observație, percepere.

În mod obișnuit există o selecție prin concurs a participanților. El se adresează în primul rând studenților dar sunt bineveniți toți „căutătorii” de poezie. Are o frecvență săptămânală, timp de un an pentru fiecare serie. La final, cei mai buni sunt debutați. Acum există o carte publicată sub numele Calea poeziei - Mina Zariadoran/Nina Vasile.

Este vorba de un ghid ce stă la baza Atelierului și poate fi consultat pentru înțelegerea viziunii asupra poeziei actuale și asupra poetului de azi. Nu cartea este anterioară Atelierului ci invers. Experiența practică a format această Cale a poeziei. Structura experimentală de tip performance este un alt aspect unic al acestui Atelier.

Credem că în prezent poate ocupa un gol atât la nivelul evenimentelor legate de poezie, cât și la reîmprospătarea mediului poetic bucureștean.