Bucuresti

Atelier de Mindfulness pentru copii

Atelier de Mindfulness pentru copii (9-12 ani)

Detalii eveniment

Telefon
0213213022
Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
108

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 7 martie 202011:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Sigur ţi s-a întâmplat ca cineva să-ţi ceară să fii atent sau chiar tu i-ai cerut acest lucru copilului tău. Şi tot sigur, nimeni nu v-a explicat niciunuia dintre voi cum să faceţi asta. Chiar aşa, cum faci să fii atent?

Din 7 martie, Fundația Calea Victoriei organizează Atelierul de Mindfulness pentru copii, gândit pentru reducerea stresului, creşterea performanţei şcolare şi creşterea concentrării, a stării de bine în general. Stresul este o cauză majoră a problemelor comportamentale şi este o barieră în calea învăţării.

În cuvinte puţine, pentru copii Mindfulness înseamnă să observe ce se întâmplă în momentul prezent, aici şi acum. Este o formă de antrenament al atenţiei care poate fi aplicată în orice activitate pe parcursul zilei. Când privim, ce anume vedem? Când ascultăm, ce anume auzim? Când mergem, cum anume se simt picioarele pe pământ? Când mâncam, cum se simte gustul? Când ne jucăm, cum ne simţim? Când suntem supăraţi, cum se simte această emoţie în corp, unde anume, ce gânduri avem?

Scopul mindfulness şi al acestui program este de a creşte conştientizarea de sine a copilului, echilibrul emoţional şi concentrarea în general. Este un program teoretic şi mai ales experienţial.

Copiii care participă vor învăța cum să se concentreze asupra unui singur lucru, pe rând. Vor fi mai puţin stresaţi, anxioşi şi depresivi, ştiind deja că stă în puterea lor să se auto-susţină cu un repertoriu de instrumente care le stă de acum la îndemână. Vor experimenta conştientizarea corpului, ascultarea mindful, respiraţia mindful – găsirea punctului principal de focus şi folosirea ancorelor, conştientizarea gândurilor.
Toate aceste subiecte vor fi însoţite de experienţa personală şi împărtăşirea în cadrul grupului.

Părinţii vor primi şi ei un manual – „Manualul de mindfulness pentru acasă”, unde li se vor prezenta mai multe aspecte, printre care: ce este mindfulness, care sunt beneficiile, cum pot susţine acasă ceea ce copilul învaţă în program şi câteva lecţii de mindfulness (cu paşi de execuţie incluşi) în care pot cere copilului să îi înveţe cum să practice ceea ce ei au învăţat în întâlnirile noastre.

Cursul are trei întâlniri, în dimineți de sâmbătă – 7, 21 și 28 martie -, de la 11.00. Fiecare întâlnire durează o oră și jumătate, taxa de participare pentru întregul curs este 250 de lei. Cursul se adresează copiilor între 9 și 12 ani. Înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: ateliere