Bucuresti

Avantajele și dezavantajele unui gard de lemn

Avantajele și dezavantajele unui gard de lemn

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
378

Voteaza & Distribuie

Descriere

În Romania, orice casa pe pământ are nevoie de un gard. Indiferent de materialul din care este construit, gardul trebuie sa joace acelasi rol: acela de a proteja proprietatea de diversele pericole din mediul exterior. Evident, exista si alte roluri, cum ar fi cel estetic, insa atunci cand alegi un gard este bine sa te focusezi pe siguranta.

Chiar daca in ultimii ani au aparut o multime de solutii pentru constructia de garduri, gardul de lemn ramane o solutie eleganta, simpla si ieftina, care este apreciata de un numar foarte mare de proprietari.

De ce sa achizitionezi un gard din lemn?

Un prim avantaj al unui gard de lemn este faptul ca lemnul este o materie usor de obtinut. Poti sa alegi lemn in varietate mare de marimi si de forme si poti sa il prelucrezi cu mare usurinta. De multe ori, gardurile din lemn se transforma in adevarate opere de arta, daca persoana care le construieste are talent in acest sens.

Costul unui gard de lemn nu este unul mare, cel putin in Romania, unde lemnul este destul de usor de obtinut. Este adevarat ca odata cu complexitatea cu care este realizata scandura, costul poate sa creasca destul de mult.

Lemnul este rezistent pe termen lung, atata vreme cat este bine tratat, este placut din punct de vedere estetic si poate sa fie utilizat cu usurinta.

Exista si unele dezavantaje ale gardurilor de lemn. Atunci cand vine vorba despre actiunea mediului, spre exemplu, lemnul este destul de fragil. Daca nu este tratat poate sa ia cu usurinta foc, poate sa fie atacat de tot felul de ciuperci, cari si umezeala si se deterioreaza in timp.

Din fericire, avem la indemana o multime de solutii si tratamente pentru ignifugare si hidrofugare, care transforma acest material intr-unul foarte rezistent. Daca acorzi o atentie minima gardului si il tratezi frecvent cu solutii, poti obtine un gard excelent, care rezista mai mult decat unul de piatra sau de caramida.

Gardul de lemn are nevoie de o ingrijire ceva mai mare decat gardurile de beton, spre exemplu, insa avantajele sunt mult mai vizibile in timp.

http://domimob.ro


Autor