Bucuresti

,,Avarul'' de Moliere

Detalii spectacol

Telefon
0727703703
Web
http://www.teatrul-elisabeta.ro/newspost/avarul...
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Apartine de
Teatrul Elisabeta
Vizualizari
1761

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 1 octombrie 201420:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

„AVARUL” de Moliere - Miercuri, 1 octombrie - Ora 19:00

Comicul incofundabil semnat de maestrul satirei comice, Molière, va putea fi savurat din plin de către toţi iubitorii de teatru din capitală, pe întreg parcursul celor cinci acte ale producţiei teatrale de succes - ”AVARUL”.
Excelenta comedie regizată de Daniel Niţoi, se va juca la Teatrul Elisabeta, miercuri, 1 octombrie 2014, începând cu orele 19.00. Distribuţia spectacolului adăposteşte actori de notorietate ai scenei teatrale româneşti, precum: Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Oana-Gabriela Drăghici, Vasile Filipescu, Mariangela Coldea, Jean Lemne, Tomi Cristin, Florin Kevorkian, Anne-Marie Zaharia, Oana Dutu şi Daniel Niţoi.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să vizioneze o piesă de teatru în stil clasic, ”Avarul” de Moliere este cu siguranţă cea mai potrivită alegere. Piesa de teatru ”Avarul” dezvăluie moravurile şi vicisitudinile unei familii burgheze, în centrul căreia se situează HARPAGON, un personaj complex, stăpânit de o zgârcenie nemaipomenită şi de un egoism pe cât de odios, pe atât de ridicol. Într-un decor special, jocul actoricesc, costumele de epocă, crinolinele doamnelor, coafurile şi perucile vor încerca să transforme realitatea într-o călătorie în timp, pentru a poposi timp de aproximativ 90 de minute în cea de-a doua jumătate a secolului al XVII-lea.

"Crinolinele înfoiate ale doamnelor, coafurile, perucile şi costumele de epocă nu au putut păcăli publicul: subiectul piesei lui Moliere pare să fie desprins din zilele noastre. Chiar dacă „inovaţiile” vestimentare şi neologismele au lipsit, publicul nu s-a plictisit, cei mai tineri fiind, probabil, uimiţi de actualitatea piesei: căsătorii din interes între parteneri cu diferenţe de vârstă bătătoare la ochi sau scene ridicole, în care păcatul iubirii de arginţi este exacerbat până la ridicol. O pagină de viaţă în note tragi-comice. Spectacolul, în viziunea regizorală a tânărului regizor Daniel Niţoi, a încântat publicul prin respectul pentru textul clasic şi nuanţe." " - Mirela STÎNGĂ

"Este un spectacol care nu se mai joacă cu o amărâtă de cortină, se joacă cu costume, se joacă cu peruci." - Eugen Cristea

"Pentru toţi cei care vor să vadă teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, aşa cum a început el cândva. Nu sunt exhibiţii, nu sunt divagări de sensuri. E o piesă curată, fără schimbări şi inovaţii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Niţoi. E o plăcere să îl joci, e un text cu foarte multe intenţii moralizatoare, care folosesc şi zilelor noastre mai puţin delicate şi mai interesate de conflicte minore” - Cristina Deleanu.

DISTRIBUȚIA:

Harpagon: TUDOREL FILIMON
Jupân Jaques, Jupân Simon: EUGEN CRISTEA
Frosine 1: CRISTINA DELEANU
Frosine 2: MARIANGELA COLDEA
Valere: JEAN LEMNE
Cleante: VASILE FILIPESCU
Elise: OANA-GABRIELA DRĂGHICI
Marianne: ANNE-MARIE ZAHARIA / OANA DUTU
Anselme: TOMI CRISTIN / FLORIN KEVORKIAN
La Fleche: DANIEL NIȚOI

Regia: DANIEL NIȚOI
Scenografia: SIMONA MARCU
Coregrafia: IZABELA BOSTAN-KEVORKIAN, MĂDĂLINA MECHENICI
Ilustrația Muzicală: GEORGE MARCU

Link prezentare video: https://www.facebook.com/photo.php?v=332380040198795&set=vb.179945798775554&type=2&theater


Link prezentare video:
https://www.youtube.com/watch?v=_cPjeJtUEzI
Preț bilet: 40 lei/ 60 lei (în funcție de locul ales în sala de spectacol)
Rez & Info telefonic.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta