Bucuresti

AYAH MARAR live + ETHERWOOD & MC Wrec + SUKH KNIGHT @ Arenele Romane 

AYAH MARAR live + ETHERWOOD & MC Wrec + SUKH KNIGHT @ Arenele Romane 

Detalii petrecere/concert

Social links
Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
593

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 17 mai 201422:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Asa cum se intampla in fiecare an, petrecerea arena dnb din mai da startul sezonului open air la Arenele Romane.

In 2014 avem 4 invitati straini: Etherwood(Best Newcomer DJ și Best Newcomer Producer la prestigioasele Drum and Bass Awards 2013) alaturi deMC Wrec,AYAH MARARlive (revine dupa ce in 2013 si-a lansat albumul THE REAL) si un prieten mai vechi care nu are nevoie de nicio prezentare,SUKH KNIGHT.

ETHERWOOD & MC Wrec.

Etherwood este cea mai nouă adiție a label-ului Med School, fratele mai mic al Hospital Records, și unul dintre cei mai promițători tineri producători din ziua de azi. Student atent al drum and bass-ului atmosferic, Woody a captivat deja imaginația a mii de fani din jurul lumii prin compozițiile liquid sincere și emotive. Admirația sa atât pentru Beatles, Stevie Wonder, cât și pentru Hendrix și Pink Floyd l-au îndemnat să învețe să cânte de mic la chitară, ajungând astfel în lumea muzicii. În prezent, încă mai cântă la chitară pentru Jakwob, autorul binecunoscutului hit Somebody New (feat. Tiffani Juno).

Etherwood a descoperit drum and bass-ul în anii 90, inspirat de clasicii Aphrodite, Photek, Logistics, Roni Size, DJ Hype și a fost de la început atras de atmosferă, tempo și energie. Primele release-uri solo au apărut la respectatul label Hospital Records, începând cu Give It Up, apărut pe compilația Sick Music 3 în 2012 și continuând cu iconicul Spoken, inclus pe Hospitality Drum and Bass 2013. Albumul său de debut conține 14 piese care îi definesc stilul, fuzionând energiea upbeat a drum and bass-ului cu mood-ul răcoros și atmosferic al chitării cu extra reverb și al pianului cu delay melancolic. Aclamat de Radio One, Capital FM, XFM, Triple J și Rinse FM deopotrivă, se poate lăuda deja cu remixuri pentru artiști high profile ca Lana Del Rey, Jakwob și Jess Mills.

Cu doar doi ani de activitate în spate a câștigat titlurile de Best Newcomer DJ și Best Newcomer Producer la prestigioasele Drum and Bass Awards 2013, iar viitorul arată cel puțin la fel de strălucit pentru Etherwood.

AYAH MARAR

Regina incontestabilă a UK bass, cu o vechime de peste 10 ani în scena muzicală, Ayah Marar exceleaza în toate domeniile în care e activă - cântă, compune, este DJ, MC, gazda unui show de radio și are propriul ei label. Este cel mai cunoscută pentru piesele cu Calvin Harris, Camo & Krooked și Example, pe care i-a însoțit și în turnee, și pentru colaborările cu Toddla T, Total Science, Marky Yogi apărute la label-uri prestigioase ca Ministry of Sound, Breakbeat Chaos, Hospital Records și mai nou Columbia și Universal Records. Colaborarea lui Ayah cu Calvin Harris, piesaThinking about youeste unul dintre cele mai populare hituri la radio și a ajuns în top 10 în charturile din Marea Britanie.

Ayah și-a construit o reputație solidă atât ca figură emblematică a underground-ului, dar și ca pop icon, îmbinând armonios cele două lumi. Ambasadoarea drum and bass în scena mainstream, s-a păstrat de-a lungul timpului în atenția fanilor de pretutindeni.

De când ne-a vizitat ultima dată, Ayah a colindat lumea cu albumul său de debutThe Real, material la care a lucrat, printre alții, împreună cu P Money și Neptunes. Single-ulBeg Borrow Stealeste ultimul lansat, care a luat cu asalt topurile din Statele Unite. În prezent, Ayah ne pregătește EP-ul Bass Soldiers care conține două piese produse de titanii drum and bass Drumsound and Bassline Smith și de colegul de label de la Hospital Records, Metrik.

SUKH KNIGHT

Producătorul londonez de origine asiatică Sukh Knight a fost introdus în lumea grime-ului de Scratcha DVA, fondatorul DVA Music, membru chintesențial Hyperdub și unul din artiștii emblematici ai genului. Încă de la început Sukh și-a creeze propriul blend de grime cu influențe asiatice, fiind unul dintre puținele sound-uri de acest fel și ușor de recunoscut în cadrul oricărui set. În producțiile sale, dubstepul și drum and bass-ul se întâlnesc cu percuții și vocaluri asiatice, rezultând un stil cutting edge de “muzică electronică infuzată cu promisiuni exotice și estice”(Track it down).

Undele creative îl duc pe o multitudine de planuri, dovadă apartenența sa la colectivul etnic de artiști Nasha Experience. Sukh este și unul din membrii fondatori True Tiger, colectiv muzical și label esențial de UK Garage de la începutul anilor 2000. Împreună cu colegii Gowers, Blue Bear, Stanza & Chunky i-a remixat și a lucrat cu Snoop Dog, P Money, Professor Green și Maverick Sabre. Dintre piesele care l-au consacrat e de ajuns să ne amintim deGanja Dub(Cheese Loueez),Junglist,Diesel Not Petrolsau imnul groovyHands in your pocketpe refrenul căreia o putem auzi pe Sasha Perera, membra trio-ului londonez Jahcoozi. Nou-lansatul EPTha Knight Shiftpunctează un alt moment de referință în era de maturitate a cavalerului grime care pare abia să fi început.Alaturi de ei ii vom vedea si pe LMK(Galati) si DUBMUNK(Brasov), cu baietii de la VLC si Black Pixella visuals.

Biletele in avans sunt 25 lei (disponibile de miercuri, 30 aprilie, la magazinul Boarder's din Bucuresti, adresa aici: https://www.facebook.com/boarders.boarders), iar la poarta in seara petrecerii vor fi 35 lei. Vom reveni cu si mai multe detalii in perioada urmatoare, pentru a fi la curent cu tot ce se intampla va rugam urmariti evenimentul pe facebook: https://www.facebook.com/events/719582188065831

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta