Bucuresti

Bali: ce temple să vizitezi pe insula Zeilor

Bali: ce temple să vizitezi pe insula Zeilor

Detalii

Web
https://www.vacantesmart.ro/croaziere/
Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
206

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cele mai inedite temple pe care e musai să le incluzi în vacanța ta exotică în Indonezia
Bali, deși este o insulă mică în estul insulei Java, poate fi vizitată destul de ușor de la un capăt la celălalt în câteva ore, mai ales dacă îți place să iei pulsul unui loc nou, călătorind pe scuter sau pe motor. Așadar, pe lângă peisajele care îți taie respirația cu lanțuri muntoase și vulcani, terase cu plantații de orez, păduri tropicale și plaje, ce să incluzi în vacanța ta exotică este vizita la cel puțin unul dintre cele 20.000 temple de pe această insulă.

Spre deosebire de celelalte insule ale Indoneziei care sunt majoritar musulmane, Bali se deosebește printr-o religie hindusă, în peste 83% din populația insulei, astfel că vibrația întregii insulei este cu adevărat fascinantă și mistică datorită mitologiei. Pentru că sunt într-adevăr foarte multe temple și este destul de greu să te decizi la care din ele vei ajunge în sejurul tău exotic, noi vom recomanda câteva, cărora le-am luat pulsul în timpul călătoriilor noastre din vacanța din Indonezia.
  1. Brahmavihara-Arama: este un complex budist în nordul insulei Bali. Deși acesta nu este un templu cu o încărcătură istorică amplă, pentru că este relativ nou deschis (în jurul anului 1973) se distinge prin câteva aspecte după cum urmează: este ușor accesibil pentru turiști și călători, nu este aglomerat, este folosit ca loc de meditație, în apropiere, existând, un Ashram unde această activitate are loc, iar în interiorul acestui complex budist există și o stupă, pe care o poți vizita.
  2. Pura Ulun Danu Bratan: este un loc în care din primele secunde în care veți ajunge acolo, vă veți da seama că acel templu este făcut pentru liniștirea sufletului. Pe malul unui lac întins, cu munții în zare, plutește liniștit unul dintre cele mai frumoase temple balineze. Cu sculpturi minuțioase și multe turnulețe, intrarea în acest templu se face pe o potecă acoperită cu iarbă verde și presărată cu flori. Pare descrierea unei fotografii dintr-un catalog de prezentare, însă este chiar însuși templul Pura Ulun Danu Bratan, construit în 1633 și dedicat zeiței care protejează lacurile și râurile, zeița Dewi Danu. Ajuns aici, plimbă-te prin grădinile amenajate, admira arhitectura construcțiilor mai ales că decorațiile sunt o atracție în sine și testează restaurantele cu specific local, aflate în vecinătatea templului.
  3. Izvoarele termale Air Panas, Banjar: cu ape de 37 de garde Celsius venite direct din vulcani, această zona este un punct de referință pentru Bali. Mulți turiști ajung aici pentru a se bălăci în mijlocul junglei în apa caldă și sulfuroasă. Pentru a vă bucura din plin de liniștea și coloristica locului, vă recomandăm să ajungeți aici dimineața, cât mai devreme și nu în weekend, deoarece locul este unul luxuriant, fiind la mare căutare de mulți turiști.
Bali este o destinație exotică avută în vedere de mulți turiști, deoarece locul este unul cu încărcătură istorică, ce îndeamnă la liniște și relaxare.
Pentru oferte exotice și călătorii în Indonezia, explorați ofertele ‘’smart’’ "sejur Bali" de pe site-ul vacantesmart.ro.