Bucuresti

Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Apartine de
Godot Cafe - Teatre
Vizualizari
565

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un spectacol de Doina Antohi

Cu: Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Dita, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Barsan si Serban Gomoi

Productie Godot Café-Teatru & Drama for the Masses

“Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” este cel mai nou spectacol Drama for the Masses. Premiera a avut loc pe 28 si 29 martie 2011, la Café-Teatrul Godot.

Nu, nu este o dramatizare dupa cartea cu acelasi nume a psihologului John Gray. Am preluat strict titlul, iar spectacolul se vrea mai degraba un contraargument la acest enunt.

Nu, nu suntem de pe planete diferite, suntem de pe aceeasi planeta, dar diferiti, barbati sau femei, albi sau negri, gay sau hetero, insa cu aceleasi nevoi esentiale, de a fi iubiti, incurajati si apreciati neconditionat.

Cei 10 actori care alcatuiesc distributia (5 fete si 5 baieti) trec, fiecare, prin cate 3 – 4 roluri; schimba personajul, schimba situatia, schimba costumul, si schimba cuplul, dar problematica de fond ramane aceeasi. Intalnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru ca oamenii actioneaza conform cu ceea ce vor, lucru mai intotdeauna in contradictie cu ceea ce au nevoie. Cand, in sfarsit, se conecteaza, tot nu avem vreo certitudine ca relatia va functiona.

Spectacolul este construit cronologic, urmand varstele cuplului – copilarie si primele semne ale interesului pentru sexul opus, adolescenta si prima experienta sexuala, primele intalniri, “oarbe”, intalnirile mature cu problematica lor atat de complexa cum ar fi orientarea sexuala, gasirea, in cele din urma, a partenerului aparent potrivit, nunta, casnicia, moartea.

Cuplurile se intalnesc sau nu, se fac si se desfac, dar singurii care se conecteaza real in tot acest nesfarsit dans al imperecherii nu vor fi niciodata impreuna.

Textele folosite sunt piese scurte scrise de autori americani contemporani – antologia Laugh Lines.

----------

"Actorii reuniti în echipă pentru acest proiect [...] sustin adevărate examene de actorie. [...] nu se pot uita aparitiile Mirelei Zeta de nerecunoscut în diverse momente prin nuantarea jocului cu inteligentă aplicată pentru creionarea fiecărui rol. Când e o lesbiană indiană, când o naivă prostută, când o persoană cu autoritate. Flexibilă în expresie, Ioana Barbu dă consistentă fiecărei tipologii ce îi revine, gândeste atent rostul cuvântului rostit de personaj. Andreea Samson demonstrează o largă gamă de transpunere în desenul personajelor, se adaptează caracterizării lor cu dezinvoltură si le prezintă fermecător publicului. Îsi schimbă stilul expresiei motivată interior în functie de oferta partiturilor atribuite, Pavel Bârsan, un alt actor deosebit al generatiei tinere. Într-un scheci fără replică, Alexandru Conovaru reuseste să atragă atentia asupra prezentei sale, deosebit fiind si în alte scene. Prin mobilitate în diferite roluri se retin interpretările tinerilor Andrei Mateiu si Serban Gomoi. [...] un final admirabil sustinut de Andreea Grămosteanu si Constantin Dită, subtil moralizator ca text prin rezumarea etapelor exisistentei unui cuplu [...] Cu totii sunt talente, profesionisti ambitiosi care s-au implicat într-un proiect dificil si au vrut să suplinească absenta contributiei unui regizor. “Bărbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este un spectacol ce trebuie vizionat , amuzant în multe secvente, atractiv prin distributie." -- Ileana Lucaciu - ileanalucaciu.blogspot.com

Preț bilet: 40 lei

Durata: 2h (cu pauză)

Sursa informatii: www.godotcafeteatru.ro