Bucuresti

Beneficiile masajului Lomi-Lomi

Beneficiile masajului Lomi-Lomi

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
131

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lomi-lomi sau masajul hawaiian este un tip de masaj originar din populara insulă Hawaii, originea sa datează de mai bine de 4 mii de ani în urmă și, de la apariția sa, a fost repetat generație după generație. Cei care l-au practicat au fost șamanii, a căror filozofie a masajului a fost legată de ideologia și mitologia lor Huna, care tratează corpul și mintea.

În secolul al XIX-lea, primii vizitatori ai Hawaii-ului au început să acorde atenție acestei practici de masaj. Beneficiile masajului Lomi -Lomi (hawaiian) sunt eficiente la toate nivelurile: fizic, emoțional, mental și spiritual, atingând un nivel mare de relaxare. În prezent, acesta face parte dintre numeroasele masaje spa care se fac la centrele Spa.

O parte importantă a terapiei se bazează pe dragostea pe care practicianul o răsfrânge asupra pacientului, care este canalizată prin mâinile și inima sa. Acest flux de energie, însoțit de masaje continue, relaxează complet pacientul, ajutându-l să scape de gândurile apăsătoare, modelele de comportament care provoacă limitări și care sunt stocate în celulele corpului său.

Masajul Lomi Lomi sau masajul Hawaiian nu este doar o experiență fizică, ci atinge și nivelul mental, emoțional și spiritual. Boala este o stare de tensiune care blochează fluxul natural de energie, iar Lomi- Lomi ajută la eliberarea acelei căi către vindecare. La nivel fizic, pacientul scapă de tensiune și stres. În plus, acest masaj stimulează eliminarea toxinelor.

Beneficiile masajului hawaiian sunt eficiente la toate nivelurile, astfel încât pot ajuta chiar la reducerea simptomelor depresiei. De asemenea, ajută la întărirea corpului și la îmbunătățirea flexibilității care contribuie la producerea unui număr mai mic de leziuni. De asemenea, masajului hawaiian întărește sistemul imunitar.

Este foarte recomandat pentru prevenirea tensiunii corporale, pentru a elimina stresul, depresia și pentru că stimulează circulația limfatică, contraturile musculare și mobilitatea articulațiilor. De multe ori, în timpul relaxării mușchilor, are loc și eliminarea emoțiilor și gândurilor negative, iar efectele vindecătoare ale masajului durează mult timp după ce s-a efectuat.

În ce constă masajul Lomi-Lomi și care sunt caracteristicile sale

O diferență fundamentală față de alte masaje este că pacientul se află direct pe canapea și nu pe un prosop. În plus, persoana nu este complet acoperită de prosoape, ci de o cârpă mică, lăsând o mare parte a corpului expus în timpul masajului, dar respectând intimitatea pacientului.

Acest lucru facilitează foarte mult masarea întregului corp, deoarece nu întrerupe fluxul continuu de energie prin acoperirea cu prosoape.
Masajul Lomi Lomi sau Hawaii este unul dintre cele mai profunde moduri de masare a corpului, iar scopul său este acela de a obține o armonie totală lucrând toți mușchii și facilitând trecerea lichidelor energetice.

Începe cu câteva exerciții de respirație și realizează un chestionar pentru a determina tipul de energie care înconjoară pacientul. În continuare, se masează antebrațele, brațele și picioarele în ritmul muzicii hawaiiene, creând valuri de șoc pe corp, care sunt atât relaxante, cât și revigorante.

Acționează subtil, dar profund, asupra mușchilor, cu mângâieri continue și fluide, care hrănesc corpul permițându-i să se relaxeze.
Cheia acestui masaj este să se acționeze în același timp asupra zonelor îndepărtate ale corpului, deoarece creierului îi este greu să se concentreze pe două zone diferite și este atras de echilibrul ritmic.

Gemoterapia caldă în zonele energetice și reflexogene și utilizarea uleiului de nucă de cocos fac din Lomi-Lomi o sărbătoare pentru simțuri. Această tehnică servește la armonizarea atât a corpului, cât și a minții persoanei care are parte de masaj, iar atunci când este combinată cu aromaterapie produce rezultate fantastice. Așadar, nu ezitați să vă bucurați de un astfel de masaj Spa, cu siguranță nu o să regretați.

Mai multe pe https://thaicospa.ro