Bucuresti

Biroul meu in Bucuresti

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 luna si 6 zile
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
557

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cele mai ieftine spatii birouri de închiriat în București În 2016, un sediu pentru o firmă se poate închiria cu un buget lunar cuprins între 7 euro/mp și 18,5 euro/mp, cele mai ieftine fiind birourile din zonele semicentrale și de periferie din Sudul, Estul și Nordul Capitalei, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting, specializată pe închirierea de spații de birouri.

În ultimii doi ani, chiriile spațiilor de birouri din România s-au menținut la aproape același nivel și se estimează că nu vor avea loc schimbări majore până la sfârșitul acestui an. Așa că este un bun moment de închiriere, cu stabilitate pe acest segment al pieței imobiliare și multe oferte disponibile, diferite ca poziționare, buget și mărime. La închiriere, se găsesc birouri cu suprafețe de la 100 mp și până la 20.000-30.000 mp.

De ce sunt cele mai ieftine în zonele de sud, est și nord?

Pentru că fie se află în zone care au intrat într-un con de umbră, după dezvoltarea unor poli de business unde s-a concentrat o mare masă de companii, atrase de construcțiile ultra-moderne, de ultimă generație, lângă mall-uri noi (care se închiriază însă la bugete de 2-3 ori mai mari), fi nu au acces la toate mijloacele de transport în comun – metrou de regulă, fie se află în cartiere unde predomină construcțiile de locuit sau sunt departe de centru.

Birouri în zona de sud a Bucureștiului

Clădirile noi de birouri din zona de sud a Capitalei au un mare avantaj pentru că se află în apropierea stațiilor de metrou Eroii Revoluției, Piața Sudului și Timpuri Noi, asigurând un bun acces angajaților la serviciu și chiriile sunt cuprinse între 7 și 10 euro/lună/mp, în funcție de poziționare și mărimea spațiului închiriat.

Birourile disponibile în clădiri noi variază ca mărime, având suprafețe mici, de la 100 mp, până la suprafețe foarte mari, de 25.000 mp, potrivit ofertelor din baza de date a companiei ESOP Consulting.
În ceea ce privește tranzacțiile de birouri în zona de sud, aici și-au mutat angajații și firme mici și mijlocii, cu până în 10 angajați, dar și mari companii, precum Vodafone, care are acum 500 angajați într-o clădire de birouri de lângă stația de metrou Eroii Revoluției, într-un spațiu de birouri închiriat la începutul lui 2016.

Și firmele de IT&C și BPO sunt active în zonă. ESOP Consulting a intermediat închirierea unui spațiu de 1.500 mp către compania Blue Point Call Center, în clădirea Big Office, dată în folosință anul trecut.

Spații de birouri în zona de nord din București

Atenție însă, zona de nord, ieftină în acest moment, nu este același lucru cu cea de centru-nord, dimpotrivă cele două se găsesc la extreme în ceea ce privește chiriile. Dacă un spațiu de birouri din zona de nord, dincolo de Băneasa, fără acces la metrou, se poate închiria și la 7-11 euro/lună, un spațiu de birouri în cea mai bună locație din zona de centru-vest, Barbu Văcărescu-Floreasca poate ajunge și la 16-18,5 euro/lună.
În zona de nord, chiriile variază între 7 și 11 euro/mp, majoritatea spațiilor de birouri disponibile aflându-se în clădiri de birouri noi, cu sisteme de management și generatoare electrice, pază permanentă și alte facilități.
Un avantaj al acestei zone este faptul că se află aproape de zona rezidențială din Nord, puternic dezvoltată în ultima perioadă, atât pe nivelul premium cât și al locuințelor medii și de aeroport, un atuu pentru companiile care folosesc mulți expați sau au multe vizite ale partenerilor de afaceri din străinătate.

În zona de nord de birouri se găsesc birouri cu suprafețe cuprinse între 170 mp și 32.000 mp, potrivit ofertei ESOP Consulting. Clădiri noi de birouri în zona de est a Bucureștiului În Estul Bucureștiului au fost dezvoltate multe clădiri noi de birouri de talie mică și mijlocie în zonele Piața Muncii, Calea Călărașilor și Pache Protopopescu.

Chiriile birourilor variază aici între 7 și 12 euro/mp/lună, iar unele spații de birouri libere au suprafețe între 150 și 4.000 mp. Indiferent ce zonă ați alege, nu uitați, un sediu de firmă trebuie să vă reprezinte și să vă îndeplinească toate nevoile specifice companiei, dar și să se încadreze într-un buget fix, bine calculat.
Noi vă stăm la dispoziție și vă putem ajuta oricând.