Bucuresti

Birourile viitorului în București: toate proiectele premium ce se vor livra în 2019-2020 au certificate de clădiri verzi

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
415

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În următorii ani, se vor termina lucrările la 24 de clădiri de birouri premium, de clasă A și B+ aflate în construcție în București, în zonele Politehnică, Orhideea, Expoziției, Barbu Văcărescu, Pipera și Lujerului. Cele mai multe sunt prevăzute pentru inaugurare în 2019.

Clădirile de birouri ale viitorului vor fi certificate la standarde de clădiri verzi, cu un consum redus de energie, control al luminii și al climatizării, cu locuri de parcare pentru biciclete, stații de încărcare a mașinilor electrice și spații exterioare amenajate într-un cadru natural, cu plante, mobilier urban și Wi-Fi gratuit.

Printre clădirile prevăzute a se da în folosință în 2019, se numără The Bridge III, cele trei clădiri din proiectul Business Garden Bucharest, Oregon Park clădirea C, Globalworth Campus Building C, Expo Business Park 2 și 3, Equilibrium faza 1, Caramfil Office Building, Timpuri Noi Square faza III, Globalworth Preciziei, The Light și Ana Tower. În total, se estimează că se vor termina circa 370.000 mp de spații noi de birouri până la sfârșitul lui 2019.

Dintre acestea, câteva proiecte se vor deschide pentru primii chiriași, precum sunt Business Garden Bucharest (cu o suprafață totală de 41.000 mp spații de birouri de clasă A și o grădină suspendată), dinzona Orhideea, The Light (The Light I, cu o suprafață de 21.000 mp), din zona Politehnică și Expo Business Park, din zona Expoziției.

În 2020, se vor da în folosință peste 130.000 mp, conform unei estimări realizate de ESOP Consulting, și se vor deschide birouri în zonele Grozăvești-Orhideea, Expoziției, Barbu Văcărescu și Lujerului-Militari.

Proiectul City Rose Park se estimează că va livra primele spații de birouri de închiriat de clasă A în primul trimestru din 2020, având în plan o suprafață de 17.000 mp, în zona Expoziției.

În zona Grozăvești-Orhideea, în polul de business Centru-Vest se va livra clădirea The Bridge III, cu 10 etaje și o suprafață totală de 20.191 mp, pentru care se duc discuții cu mai mulți potențiali chiriași.

Globalworth Square va fi un nou turn în zona Barbă Văcărescu, cu o suprafață totală a spațiilor de clasă A de 29.000 mp.

Anchor Plaza Metropol, de lângă mallul Plaza România, este cel de-al patrulea mare complex care are prevăzute livrări de spații de birouri în 2020, cu un total de 34.530 mp.

În trimestrul trei din 2020 se estimează că vor fi gata următoarele două etape din proiectul Campus 6, de lângă Universitatea Politehnică București și stația de metrou Politehnică.

Pre-închirierea unor spații de birouri, în clădiri de birouri, care se realizează încă în fază de proiect este foarte avantajoasă, așa că aproape jumătate din aceste spații de birouri au contracte semnate din 2018 sau sunt în faze avansate de negociere.