Bucuresti

Bollywood - The Show

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
1711

Voteaza & Distribuie

Descriere

Civilizatie straveche, de mare diversitate si cu o mostenire bogata, India a atras si intrigat dintotdeauna turisti impatimiti, istorici, politiceni, dar si oameni simpli. Vibratia, dinamismul si spiritul Indiei, prezente si trecute, sunt acum descoperite intr-un nou spectacol de muzica si dans: “Bollywood-The Show”.

Modus Production, in parteneriat cu TVR 2, va aduc ca dar de Sarbatori un spectacol special, care va face sa redescoperiti valorile si idealurile umane precum dragoste, onoare, adevar. Veti simti si veti vedea ca in lumea intoxicata de pseudo-valori, mai exista bucurii simple.


Spectacolul este o fantezie in care muzica si dansul se imbina cu naratiunea. Povestea incepe in India, in deserturile Rajasthan, la templul Shiva. Dinastia familiei Merchant este responsabila cu mentinerea traditiei antice a dansului Kathak, dansul zeilor. Shantilal Merchant este ultimul guru al dinastiei, iar aceasta traditie este pe cale de disparitie. Shantilal este un fost coregraf al epocii de aur a industriei de film indiene, Bollywood. Shantilal a parasit aceasta industrie, cand ea devenise comerciala si lipsita de lege, sub influenta Occidentului si a afacerilor murdare. Shantilal si-a deschis propria scoala de dans in deserturile Rajasthan. Nepoata lui, Ayesha, a parastit Rajasthanul, in ciuda vointei acestuia, pentru a deveni regina coregrafiei filmelor bollywoodiene de azi, numita “The Princess of Romance”. Desi rude, conceptia lor despre coregrafia de cinema era total diferita. Shantilal credea ca filmele ar trebui sa schimbe vietile oamenilor. Ayesha credea ca filmele ar trebui sa ii ajute pe oameni sa evadeze din realitatea cotidiana. Realitate sau fantezie- aceasta era baza conflictului lor.

Sub acest pretext se pun in discutie teme de meditatie general-umane, se face o incursiune in cei 80 de ani de cinematografie indiana.


Intr-un love-story tipic filmelor indiene, spectacolul surprinde deopotriva elementele traditionale indiene, precum si moderna si glorioasa lume a cinematografiei bollywoodiene.Bollywood – The Show” a fost pus in scena, pentru prima data, la Bombay (Mumbai). Scenariul show-ului este inspirat din viata reala a familiei Merchant, una dintre cele mai renumite dinastii din lumea cinematografiei indiene. De altfel, cea mai tanara membra a acestei familii, coregrafa Vaibhavi Merchant, este responsabila de neegalatele scene de dans din spectacol. Muzica pentru „Bollywood” a fost compusa de Salim si Sulaiman Merchant, doua personaje importante in cadrul celei mai noi generatii de compozitori de coloane sonore a filmelor indiene. Pentru acest show, ei au mixat in mod genial ritmurile traditionale cu hiturile care au insotit cele mai de succes filme de la Bollywood. De scenografia spectacolului s-a ocupat Sabu Cyril, onorat recent cu distinctia de “cel mai bun regizor artistic din India”. Special pentru acest show au fost create aproximativ 700 de costume. Efectele de lumina au fost realizate Liz Berry, care in mod normal lucreaza pentru concertele lui Robbie Williams.
Bollywood -The Show” se va desfasura in Bucuresti - 20 decembrie la Sala Polivalenta si reuneste aproximativ 50 de muzicieni, dansatori si actori, care pun in scena un spectacol de neuitat, apreciat pe mai multe continente.


Dupa numeroase turnee prin Asia si Australia, “Bollywood - The Show” s-a mutat pe batranul continent european, unde castiga entuziasmul tuturor, critici si spectatori, indiferent de tara.Biletele s-au pus in vanzare pentru Bucuresti - in reteaua bilet.ro, in reteaua Diverta, la Magazinul Muzica si online la www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.bileteonline.ro. De asemenea, biletele vor putea fi gasite si la sala.

Costul acestora variaza intre intre 50 si 180 RON in Bucuresti.


De sarbatori. descopera lumea fascinanta a Indiei prin spectacolul “Bollywood -The Show”.