Bucuresti

Branza de migdale cu leurda

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
737

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru ca am postat mancaruri raw, dulciuri raw, tagliatelle raw, m-am gandit ca ar fi cazul sa postam si un aperitiv raw. Nu am vrut doar sa bifez sectiunea, ci am vrut sa aduc in atentia tuturor cat de usor se poate face acest aperitiv.

De fiecare data cand fac un aperitiv raw, ma gandesc cat mi-ar fi luat sa fac unul mai traditional, ce ingrediente ar fi implicat- legume fierte si tocate, maioneza etc.- iar atunci, cu atat mai mult savurez aceasta varianta.

Ingrediente (pentru 20 de bilute):

  • 200 gr. migdale crude (hidratate minim 8 ore)
  • 5-6 frunze de leurda
  • 4-5 fire frunze de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • seminte de susan (optional- puteti inlocui cu mac, seminte de in sau puteti exclude complet)
Pentru aceasta reteta puteti folosi si pulpa de la laptele de migdale. Introduceti migdalele, sau pulpa de la laptele de midgale in blender. Daca folositi migdalele intregi porniti blender-ul si mixati pana migdalele se maruntesc. Apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Mai mixati putin astfel incat sa se amestece toate ingredientele. Turnati apoi continutul, care trebuie sa aiba o consistenta lipicioasa, intr-un bol. Tocati leurda si patrunjelul marunt, adaugati peste migdale si amestecati cu o lingura de lemn. Formati bilute si tavaliti-le prin susan. Lasati la frigider pentru aproximativ 15 minute.

Savurati-le! Sunt excelente! :)

Articol realizat de Razvana Popa.