Bucuresti

Bucharest Tech Week 2019 - tot ce trebuie sa stii despre editia de anul acesta!

Bucharest Tech Week 2019 - tot ce trebuie sa stii despre editia de anul acesta!

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
222

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De cativa ani incoace, TECH WEEK reprezinta cea mai complexă expozitie de gadget-uri si solutii tehnice inovatoare, iar pasionatii isi dau intalnire an de an cu tehnologia in cadrul acestui eveniment international, unde pot vedea si testa cele mai noi descoperiri in domeniu.

În România, editia de anul acesta - cu numarul patru, a fost gazdă pentru numeroase companii expozante care au prezentat sute de produse ce includ tehnologii precum VR si AI, iar vizitatorii nu doar ca au putut incerca diverse gadget-uri interesante, ci au avut si posibilitatea de a intra in contact direct cu reprezentantii companiilor prezente. Totodata, cei care au dorit sa cumpere un anumit gadget, au putut s-o faca direct la fata locului.

Iata doar cateva dintre inovatiile din acest an in domeniul tehnologiei, prezentate in cadrul expozitiei:

Solutii smart home


In acest an, au fost prezentate numeroase solutii pentru asa-zisa „casa inteligenta”, ca de exemplu:

  • reglarea temperaturii din casă cu ajutorul unui termostat smart ce poate fi utilizat printr-o aplicatie mobila. Acesta seteaza o temperatura potrivita in locuinta, si imbunataeste calitatea aerului din interior, chiar si de la distanta. În plus, solutia promite sa aduca o economie considerabila la factura de energie;
  • sistemele de iluminat sunt o alta noutate din cadrul Tech Week in Bucuresti, si ofera clientilor o lumina artificiala de calitate superioara. Datorita tehnologiei folosite, aceste sisteme de iluminat asigura confort în locuinta, micsoreaza costurile, si imbunatatesc aspectul spatiilor;
  • robot aspirator: curatenia intr-o casa este un aspect important pentru oricine, asadar ultimele inovatii in materie de igienizare nu puteau lipsi nici in acest an din cadrul Tech Week. Cel mai nou model de robot aspirator are un sistem de navigatie inovativ, orientare perfecta in orice spatiu, si curata toate suprafetele in mod optim. Acesta poate fi setat de la distanta prin intermediul aplicatiei mobile, iar marea noutate o constituie capacitatea de a goli cosul de gunoi in mod automat.

Masina electrica sau hibrid

In ultimii ani, tot mai multi oameni opteaza pentru masini electrice sau hibrid, iar acest concept a dat un alt sens modului de deplasare. Inovatiile auto actuale sunt revolutionare, iar vehiculele mici, precum bicicletele sau trotinetele, nu s-au lasat mai prejos, pentru ca acum sunt disponibile numeroase modele ce functioneaza pe baza de electricitate.

La Tech Week, au putut fi testate toate mijloacele de transport mentionate anterior, precum si statiile de incarcare electrice, intr-o zona special amenajata pentru acestea, in Piata Universtatii.

Zonele de testing reprezinta o parte importanta a expozitiei tech, pentru ca pot determina vizitatorii sa investeasca in gadget-urile de ultima generatie, de care sunt interesati si pe care nu au avut ocazia sa le incerce.

Tehnologii multimedia inovatoare


Tehnologiile multimedia sunt fruntase in materie de noi inovatii, pentru ca acest domeniu este unul dintre cele mai utilizate zi de zi de catre oameni. Tocmai pentru a oferi clientilor o experienta de calitate, categoria multimedia se dezvolta si evolueaza in fiecare zi, iar cele mai noi produse sunt testate si imbunatatite constant.

In cadrul Tech Week, au putut fi testate, de exemplu, produse de gaming precum mouse-uri si scaune speciale pentru jucatori, dar si gadget-uri AR si VR care ofera experiente uimitoare si realistice.

O inovatie in domeniul efectelor inedite, este masa neuronala - aceasta reprezinta de fapt o instalatie interactiva cu efecte de levitatie, ce poate fi controlata de utilizatori prin intermediul semnalelor neuro-electrice pe care le transmit acestia.

Vizitatorii expozitiei au avut sansa sa cunoasca inclusiv primul robot open source care se poate printa 3D, si care poate fi utilizat in numeroase moduri, datorita faptului ca a fost creat intr-o maniera extrem de complexa.

Asadar, daca esti pasionat de tot ceea ce inseamna tehnologie, ar fi bine sa nu ratezi editiile viitoare ale acestei expozitii impresionante!


Sursa foto: unsplash.com