Bucuresti

Bucharest Summer University, eveniment international de inalta tinuta academica

Bucharest Summer University, eveniment international de inalta tinuta academica

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
244

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cea de-a 12-a ediție a Școlii Internaționale de vară Bucharest Summer University s-a încheiat în aplauzele celor 47 de studenți din 25 de țări, dar și a profesorilor de top prezenți la eveniment pe parcusul celor două săptămâni de cursuri.
Ediția din acest an a propus studenților tema Public Value, Politics and Public Management in the European Union”, insuflându-le acestora o viziune multiculturală asupra conceptelor fundamentale aferente managementului și administrației publice. Programul cursurilor a fost dinamic și interactiv, iar studenții ciclurillor de licență, masterat și doctorat au dezbătut principalele provocari ale domeniului public si au prezentat tendințele viitoare în administrație, toate raportate la particularitățile culturale ale țărilor de origine și la valorile mediului de afaceri european. Cei mai buni specialiști în domeniu şi profesori de renume mondial le-au vorbit studenților, iar programul academic al participanților a fost îmbinat cu vizite de studiu.
Pentru al 9-lea an cosecutiv, Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României este este partener educațional în realizarea Bucharest Summer University datorită potențialului educativ imens pe care îl oferă evenimentul, atât la nivel național cât și international. În cei 12 ani de existentă, peste 600 de tineri au urmat cursurile școlii de vară, care a devenit, de altfel, un element important de promovare a brandului de țară, prin educație.
Și în acest an, studenții au creat un liant între diversele tradiții și culturi iar zecile de naționalități s-au întâlnit în Grădina Valorilor Românești din parcul Lumea Copiilor din Capitală, în cadrul evenimentului Global Village, organizat de Fundația Dan Voiculescu. Aici, participanții și-au prezentat cultura, obiceiurile, porturile traditionale, mâncarea și bautura specifice țărilor din care provin și au făcut cunoștință cu tradițiile și cultura românească. Studenții participanți la Bucharest Summer University au avut parte de un program cultural atent stabilit: excursii în Bucureşti şi în ţară, cursuri interactive, seri și petreceri tematice.
La finalul cursurilor cei 47 de studenți de la ciclurile de licență, masterat și doctorat au obținut diplome de participare cât şi 5 puncte credit transferabile internațional (ECTS).
Școala internațională de vară, Bucharest Summer University, a fost organizată de Academia de Studii Economice din București, Asociația Absolvenților ALUMNI ASE și Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București (USASE), prin intermediul Senatului Studenților și sub mentoratul Facultății de Administrație și Management Public, în parteneriat educational cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.