Bucuresti

Bucură-te de vară: 3 sfaturi pentru mai puțin stres și mai multă productivitate


Bucură-te de vară: 3 sfaturi pentru mai puțin stres și mai multă productivitate

Detalii

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
258

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este vară! Zilele sunt mai lungi, iar vremea mai călduroasă. Cei mai mulți vor să iasă afară să se răcorească la umbră și să se bucure de după-amiezele însorite, dar un nou mail așteaptă să fie citit, un coleg așteaptă să îi răspunzi la telefon, iar documentele acelea trebuie finalizate.
În astfel de momente, cei mai mulți dintre noi ne dorim ca ziua să aibă cel puțin 30 de ore. Însă, a avea mai mult timp nu este întotdeauna singura soluție. Cel mai adesea sunt lucrurile mici care ne ajută să facem munca mai puțin stresantă și mai eficace. MMD, partener licenţiat pentru monitoarele Philips, oferă sfaturi despre cum să ai o zi productivă și să îți folosești timpul eficient.

Sfatul 1: Fă spațiu și fii mai organizat


Pentru a recâștiga o imagine de ansamblu a activităților viitoare și a materialelor necesare pentru desfășurarea acestora, curățarea biroului poate fi de ajutor – același lucru este valabil și în cazul computerului. Pe lângă mutarea fișierelor nefolositoare într-un folder special sau în coșul de gunoi, echipamentul potrivit este și el de ajutor. Pe un monitor cu format mare, ferestrele multiple pot fi aranjate una lângă alta. Acest lucru permite vizionarea mai multor informații dintr-o singură privire, ajutând la strângerea informațiilor din surse multiple și ducerea la bun sfârșit a sarcinilor într-un mod mai rapid.
Mai mult, un monitor mai mare poate înlocui configurația a două monitoare care este foarte folosită pentru aplicații de date, cum ar fi în domeniul finanțelor. Un ecran de 34 de inchi cu aspect ratio 21:9 este echivalent cu două monitoare de 24 de inchi din punct de vedere al informației. Avantajul acestuia este că ocupă mai puțin loc pe birou, salvează energie și elimină decalajul deranjant dintre două monitoare. Există în prezent monitoare care permit vizualizarea în paralel a două materiale din surse diferite, cum ar fi modelul BDM3470UP de la Philips.

Sfatul 2: Definește o zonă dedicată lucrului


Un ecran de mari dimensiuni permite ca spațiul să fie separat în mai multe zone. Un bun mod de a îl folosi este să stabilești o zonă de lucru ca punct de referinţă: așază sarcinile la care lucrezi și cele mai importante în centru, iar restul spațiului îl poți folosi pentru sarcini de organizare și consultare, cum ar fi mailul sau aplicațiile de tip messenger. Acest lucru ajută la gestionarea mai bună a distracțiilor, precum un mail ce apare pe ecran sau un reminder de tip pop-up. Acest lucru ne distrage atenția de la sarcina noastră, solicitându-ne să deschidem un nou document, să ne verificăm inbox-ul sau să căutăm date pentru un coleg. Pe un ecran mic, aceste noi cereri pot lăsa deoparte sarcina curentă: nu mai poate fi vizibilă, iar utilizatorii pot uita ce făceau înainte de a fi întrerupți. În cazul ecranelor mai mari, șansele ca utilizatorii să se întoarcă la sarcina inițială sunt mai mari.

Sfatul 3: Bucură-te de mai multe detalii


Folosirea unui singur ecran creează mai mult spațiu în birou și loc pentru lucru. Totuși, acest lucru nu ar fi eficient dacă dimensiunea și rezoluția acestuia nu ar crește. A menține rezoluția ecranului la nivelul standard poate duce la imagini de o calitate scăzută, ce cauzează oboseala ochilor, poate face textul greu de citit, iar lucrul pe aplicații precum cele pentru design grafic devine imposibil. Astfel, tehnologiile ce oferă rezoluții foarte bune, cu densitatea pixelilor peste cea HD, sunt în continuă creștere.
QHD (Quad High Definition) dispune de o rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli pe inci. Cum tot mai multe dispozitive dispun de rezoluție QHD, un ecran extern QHD asigură utilizatorilor acceași rezoluție a imaginii pe monitor. UHD (Ultra High Definition), denumită adesea și rezoluție 4K, oferă de patru ori mai mulți pixeli pe inci decât un ecran Full HD și de patru ori mai multă claritate. Un astfel de exemplu este monitorul Philips 288P6LJEB. Această rezoluție permite editatea foarte precisă pentru elemente on-screen. În plus, nu mai este nevoie de zoom sau scroll excesiv, mai puține mișcări ale mouse-ului ducând la o reducere a durerii în mâini și brațe.
Urmând aceste sfaturi, profesioniștii din orice domeniu își pot spori productivitatea, în timp ce lucrul devine mult mai confortabil. Acest lucru le va permite, de asemenea, să se bucure din plin de timpul liber, lucru ce duce la mai multă motivație și ulterior la un climat mai bun de lucru. Acum numai vremea răcoroasă trebuie să țină cu noi.