Bucuresti

Bucureștenii sunt invitați să-și doneze laptopul, tableta sau telefonul nefolosit

Bucureștenii sunt invitați să-și doneze laptopul, tableta sau telefonul nefolosit pentru elevii fără posibilități

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
75

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ca orice bucureștean adevărat ai o tabletă ținută într-un sertar, un laptop uitat în debara sau ți-ai schimbat recent telefonul. Poți să le donezi pe tableta-inmultirii.ro și să contribui la educația digitală cu șanse egale pentru toți.

Platforma Tableta Înmulțirii a fost lansată recent și își propune să ajute copiii care merg la școală și nu dispun de laptopuri, tablete sau nici măcar de telefoane pentru a participa la orele online sau pentru a se folosi de instrumente digitale de învățare. Proiectul are ca scop atragerea de donații de la persoane fizice a dispozitivelor electronice folosite și transmiterea lor către elevii ce nu dispun de mijloacele necesare achiziționării.

Acest program a fost lansat ca urmare a pandemiei COVID-19 și a deschiderii școlilor pe fondul unor lipsuri grave pentru desfășurarea activității de predare digitală. Platforma Tableta Înmulțirii este un demers personal și are ca scop, pentru moment, atragerea donațiilor de echipamente electronice folosite, dar funcționale, de la persoane fizice. În esență, se face apel către persoanele care și-au schimbat laptopul, tableta sau telefonul să doneze vechile echipamente dacă acestea sunt încă într-o stare bună. Astfel, acestea, în loc să adune praf prin casă, vor ajunge la acei copii care au nevoie și le pot folosi.

În momentul de față, pe lângă apelul la persoanele ce au posibilitatea să doneze, platform se află în căutarea partenerilor care prin activitatea lor sunt deja în contact cu acești copii și doresc să le ofere toate șansele la educație. În momentul înscierii pe platformă, partenerii vor avea acces la fluxul de donații, fie adresate direct către organizație, fie postate în anumite orașe. Platforma oferă o modalitate de gestionare a acestor donații și pune în contact partenerii cu persoanele care au donat. Platforma nu se adresează exclusiv ONG-urilor, de aceste donații putând să profite orice instituție (școli, direcți de asistență, centre de plansament, etc.)