Bucuresti

Care este diferenta dintre un sistem ERP si CRM si un program de contabilitate?

Care este diferenta dintre un sistem ERP si CRM si un program de contabilitate?

Detalii

Telefon
0374998222
Web
http://scanid.ro/
Categorie
Anunturi consultanta in afaceri
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
43

Voteaza & Distribuie

Descriere

Care este diferenta dintre un sistem ERP si CRM si un program de contabilitate?

CRM si ERP sunt de fapt niste sisteme informatice, niste softwaruri specifice, niste instrumente orientate spre imbunatatirea continua a relatiei cu departamentele interne ale unei companii si clientii acesteia.

Ce inseamna ERP? Sa recapitulam pe scurt!

ERP sau Enterprise Resource Planning inseamna Planificarea Resurselor Intreprinderii si este un sistem informatic destinat managementului integrat al tuturor proceselor si operatiunilor dintr-o companie in cadrul unei platforme informatice unice.
Pe scurt, rolul aplicatiei ERP (sau program ERP) este de a face legatura dintre baza de date si utilizator, prin intermediul interfetei pe care o pune la dispozitie.
Sistemul ERP este alcatuit din diferite module, destinate gestionarii unor activitati specifice.

Ce inseamna CRM?

CRM sau Customer Relationship Management inseamna Managementul Relatiei cu Clientii si este un produs software care poate fi folosit pentru a gestiona eficient procesul de vanzare, pentru a urmari interactiunile cu clientii, pentru a stoca informatii despre clienti (inclusiv istoricul achizitiilor, veniturile generate, oportunitati de up-selling si cross-selling, etc.), precum si pentru consolidarea relatiilor cu clientii. Cu toate acestea, CRM nu este doar despre sisteme software. Este o filosofie pentru interactiunea cu clientii dumneavoastra, pentru a va asigura ca sunt fericiti si ca se vor intoarce la utilizarea produselor si serviciilor dumneavoastra.

Care este diferenta intre un ERP si CRM?

CRM si ERP sunt adesea folosite impreuna, desi au scopuri diferite. CRM combina Marketing, Vanzari, Managementul contactelor si Suportul clientului. ERP vine de la Enterprise Resource Planning. Sistemele ERP ajuta la standardizarea si eficientizarea a numeroase procese de afaceri in fabricatie, achizitii publice, servicii, vanzari, financiar, managementul resurselor umane, etc. ERP a inceput sa fie folosit de companiile mai mari, consacrate, dar astazi exista solutii la care au acces companiil mici si mijlocii, datorita dezvolatarii de tehnologii noi si reducerii costurilor de dezvoltare a software-ului.

Care este diferenta dintre sistemele ERP si CRM si un program de contabilitate?

Diferenta dintre sistemele ERP si CRM si un program de contabilitate consta, in primul rand, in complexitatea si diversitatea actiunilor care pot fi efectuate.
Spre deosebire de un soft contabil care se rezuma in general doar la a tine evidenta fluxului de bani de care un agent economic dispune prin analizarea creantelor si datoriilor, a valorii de inventar pe care o au mijloacele fixe, prin generarea de rapoarte care afisează profiturile si pierderile inregistrate, un sistem complex de planificare a resurselor intreprinderii se poate utiliza, asa cum ii spune si numele, inclusiv pentru a vedea cum va evolua agentul economic respectiv in viitor.