Bucuresti

Care sunt produsele de curățenie pe care ar trebui să le ai mereu în casă?

Care sunt produsele de curățenie pe care ar trebui să le ai mereu în casă?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
112

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O casă curată nu înseamnă doar o locuință în care ai reușit să faci ordine, ci și una care este perfect dezinfectată. Pentru a reuși să elimini bacteriile, virușii sau acarienii eficient, e nevoie de câteva produse de curățenie care nu ar trebui să-ți lipsească niciodată, dacă vrei să-ți știi familia mereu sănătoasă. Ne-am gândit să îți venim în ajutor și să-ți spunem care sunt acelea care îți vor ține apartamentul mereu curat.

Oțetul

Nu a spus nimeni că trebuie să investești o sumă uriașă în produsele de curățenie, pentru că multe dintre ele pot fi cumpărate din orice supermarket la un preț extrem de accesibil. Este și cazul oțetului, un produs folosit în atât de multe scopuri, extrem de eficient și nemilos cu petele de calcar. De aceea, îl poți utiliza cu succes în curățarea urmelor de pe bateriile din bucătărie și din baie, dar și la eliminarea murdăriei care și-ar putea găsi locul pe perdeaua sau cabina de duș.

Detergentul

Folosit cu prioritate pentru igienizarea rufelor, detergentul este un produs degresant foarte bun, care poate fi folosit pentru curățarea chiuvetelor din baie sau a căzii, adesea pătate din cauza săpunului sau a gelurilor de duș, a balsamului sau a șamponului. Detergenții pudră vin cu un atu, și anume acela că sunt abrazivi, deci pot îndepărta și petele persistente. E suficient un burete cu care speli în mod normal suprafețele din baie pe care să presari puțin detergent de rufe pentru ca întreaga încăpere să strălucească de curățenie, dar să și miroasă fresh.

Bicarbonatul

Dacă mirosul detergentului sau cel al produselor de curățenie de pe piață te jenează și îți provoacă alergii din cauza cărora ai parte de sesiuni interminabile de strănut, soluția ideală pentru tine ar putea fi bicarbonatul de sodiu. La fel ca oțetul, acesta poate fi utilizat cu succes și în procesul de curățenie al casei tale, fiind abraziv, dar și foarte eficient în eliminarea petelor de orice fel. Iar dacă ai probleme cu vreo scurgere din casă, poți desfunda rapid instalația cu ajutorul celor două substanțe. Presară suficient de mult bicarbonat de sodiu în sifonul căzii sau al chiuvetei, toarnă oțet și lasă mixul să acționeze vreme de câteva minute. Imediat după aceea, toarnă aproximativ doi litri de apă fierbinte și bucură-te din nou de o scurgere funcțională.

Alcoolul medicinal


Suprafețele din baie cu care corpul tău intră în contact, cum este, de exemplu, cazul colacului de toaletă sau robinetului, trebuie dezinfectate constant. Alcoolul medicinal este cel mai potrivit pentru a ucide toate bacteriile și virușii care și-ar putea face loc în aceste locuri, lăsând în urmă o suprafață aproape sterilă. Tot cu alcool mai poți curăța și geamurile sau oglinzile din casă, pentru un efect cu adevărat strălucitor.

Cârpele din microfibră

Deși le poți observa prezente pe rafturile tuturor magazinelor, nu foarte multă lume se bucură de cea mai mare calitate a cârpelor din microfibră. Acestea nu lasă în urmă nici măcar o scamă, așa că le poți folosi cu succes în curățarea tuturor suprafețelor din casă. Ideal ar fi să ai câte o cârpă de acest fel pentru fiecare încăpere, pentru că sunt perfecte pentru șters praful în sufragerie, pentru igienizat întreaga baie sau pentru curățat blatul din bucătărie. Mai mult decât atât, le poți utiliza pentru a șterge geamurile sau oglinzile ori pentru a spăla sau a șterge de apă vasele, după ce le-ai degresat cu detergenți speciali.

Burețeii din sârmă


Petele persistente sau cele de care nu ai avut timp să te ocupi din vreme și care acum s-au întărit pot fi eliminate cu ajutorul unui burețel din sârmă, pe care anterior să-l înmoi în puțină apă caldă și detergent de vase. Mișcările trebuie să fie unele circulare și ușoare, pentru a nu zgâria suprafețele pe care dorești să le cureți. Nu îl folosi, însă, pentru aragaz sau pentru farfurii mai sensibile, pentru că poate lăsa urme vizibile.

Tu cu ce „arme” începi războiul împotriva murdăriei din casa ta?

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/curat-cura-a-cura-are-limpezit-48889/