Bucuresti

Care este modul de funcționare al unei țigări electronice?


Care este modul de funcționare al unei țigări electronice?

Detalii

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
491

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tigara electronica a castigat in ultimii ani inimile fumatorilor. Este si normal, in conditiile in care aduce o multime de avantaje. Nu vom vorbi insa despre avantajele unei tigari electronice, ci despre modul in care este construita. Multi dintre cei care aleg sa fumeze tigara electronica nu stiu cum functioneaza si cum transforma aceasta lichidul in abur.

Din ce este compusa tigara electronica?
Un astfel de dispozitiv are 3 parti: bateria, atomizatorul si cartusul. Bateria este elementul care intra in functiune in momentul in care fumatorul inhaleaza, transmitand curent atomizatorul.
Atomizatorul vaporizeaza solutia lichida din cartusul tigarii iar cartusul este cel care stocheaza lichidul, fiind dotat cu un burete imbibat in acesta.
Practic, bateria activeaza atomizatorul, atomizatorul incalzeste lichidul din tigara iar acesta se evapora, oferind senzatia atat de placuta de fumat.

De ce este diferita tigara electronica de tigarile clasice?
Desi multe tigari electronice arata identic cu tigarile clasice, diferentele dintre ele sunt uriase. O prima diferenta este faptul ca tigara electronica nu genereaza scrum. Acest lucru inseamna curatenie, inseamna ca poate sa fie fumata oriunde si ca nu trebuie sa iesi afara pentru a fuma. De asemenea, tigara electronica nu se aprinde si nu arde, in ciuda aparentelor. Astfel, nu exista riscuri de incendii de la o tigara uitata aprinsa.
Poate cea mai importanta diferenta este data de faptul ca tigara electronica nu are cele 4000 de toxine care se gasesc in tigarile clasice, astfel, riscul de imbolnavire este mai mic. Este adevarat ca vei gasi si in tigara electronica substante daunatoare, insa acestea sunt deja si in majoritatea alimentelor pe care le gasesti in comert si in colorantii artificiali.
Tigara electronica este si mult mai usor acceptata in spatiile publice, acolo unde in mod normal este interzis fumatul.
Practic, apeland la o astfel de solutie in locul fumatului clasic reusesti sa generezi un compromis mult mai sanatos. Este adevarat ca viciul ramane, insa daca ai ambitie suficient de mare il poti elimina prin scaderea nivelului de nicotina. Astfel, dupa o perioada poti deveni dependent doar de gestul de a fuma si de un lichid aromat, care nu este periculos pentru sanatate.