Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Ce faci în cazul în care suspectezi că ai o infecție urinară?

Ce faci în cazul în care suspectezi că ai o infecție urinară?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
479

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Infecțiile urinare sunt o problemă cu care se confruntă tot mai multe femei[2]. Dincolo de disconfortul creat, aceste infecții pot duce la complicații, în cazul în care nu sunt tratate la timp. Iată cum poți recunoaște dacă suferi de această afecțiune și ce trebuie să faci, ca să ai grijă de tine.

Simptomele unei infecții urinare

De cele mai multe ori, simptomele unei infecții urinare[2] sunt greu de ignorat. Cele mai frecvente simptome includ:

  • Senzație intensă de a urina
  • Usturime, senzație de arsură în timp ce urinezi
  • Urină tulbure
  • Urinare frecventă, în cantități mici
  • Urină închisă la culoare sau prezența sângelui în urină (simptome specifice cistitei hemoragice)
  • Miros foarte intens și neplăcut al urinei
  • Durere în zona abdomenului inferior.

Este foarte important să mergi la medic de îndată ce apar aceste simptome, pentru că în lipsa tratamentului adecvat, infecția se poate extinde la rinichi și pot să apară complicații.

Cum este diagnosticată o afecțiune a tractului urinar?


Cu scopul instituirii tratamentului corect, medicul poate recomanda mai multe analize de urină, printre care se poate număra o urocultură cu antibiogramă. Astfel, va afla dacă simptomele tale sunt produse de o infecție bacteriană și, în consecință, poate stabili tratamentul adecvat pentru a o combate. De cele mai multe ori, infecția este provocată de bacteria Escherichia coli (E. coli), care se găsește în mod normal în tractul nostru digestiv.

Trebuie să știi însă că simptomele prezentate mai sus nu sunt provocate întotdeauna de infecția cu o bacterie. O altă afecțiune a aparatului urinar care poate avea simptome asemănătoare cu o infecție urinară (durere în abdomenul inferior, urinare frecventă, etc.) este Cistita Interstițială. Aceasta reprezintă o inflamație a mucoasei vezicii urinare, de cauză neinfecțioasă.

Diagnosticul de cistită interstițială poate fi abordat în funcție de recomandările medicului specialist. Este posibil să ai nevoie de o intervenție ca tratament pentru cistita interstițială, care este o inflamație cronică, neinfecțioasă a vezicii urinare. De aceea, este foarte important să mergi la medic din timp și să faci toate investigațiile recomandate. Pe lângă analizele de urină, medicul mai poate recomanda o ecografie, cu scopul identificării altor cauze care au generat apariția afecțiunii de la nivelul vezicii urinare, sau pentru a exclude prezența unor tumori sau anomalii structurale.

În cazul în care infecția urinară devine recurentă și greu de controlat, medicul poate recurge la cistoscopie. Procedura presupune introducerea unui tub lung și subțire prin uretră și vezică, care permite vizualizarea în interiorul acestui organ.

Care sunt variantele de tratament

După primirea rezultatelor uroculturii, în cazul cistitei infecțioase, medicul va putea recomanda tratamentul adecvat. Tratamentul[1] durează de obicei o săptămână, deși simptomele se pot ameliora în doar câteva zile. În cazul în care inflamația vezicii are o cauză neinfecțioasă, tratamentul este diferit și poate consta în administrarea unor analgezice sau a altor medicamente specifice.

Există o serie de recomandări [1] la care poți apela pentru a ameliora simptomele cistitei indiferent de cauza acesteia. De asemenea, este recomandat să aplici următoarele măsuri:

  • Să bei cât mai multă apă: în acest fel vei urina mai des și în cantitate mai mare, iar vezica va elimina o parte din bacteriile dăunătoare.
  • Să fii atent la băuturile care pot irita vezica: printre acestea se numără sucurile de citrice, alcoolul, cafeaua și alte băuturi care conțin cafeină.
  • Să eviți expunerea la frig și să aplici o pătură încălzită pe zona pelviană, pentru a reduce durerea și disconfortul.

Prin urmare, dacă suspectezi că ai o infecție urinară, trebuie să fii foarte atent la simptomele pe care le ai și să mergi din timp la medic, astfel încât să primești cât mai repede un diagnostic corect și un tratament corespunzător.


Referințe:

1. Mayo Clinic Staff, May 14, 2020 — Cystitis, available at mayoclinic.org
2. Mayo Clinic Staff, Jan. 30, 2019 — Urinary tract infection (UTI), available at mayoclinic.org

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-lying-on-couch-3958561/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro