Bucuresti

Ce flori oferim cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
94

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril reprezintă două dintre cele mai importante figuri religioase în tradiția creștin-ortodoxă, iar românii pun foarte mare preț pe celebrarea acestei sărbători. Nu este de mirare, deci, că foarte mulți dintre locuitorii țării noastre își sărbătoresc ziua de nume pe 8 noiembrie, adică ziua dedicată acestor arhangheli, în calendarul ortodox.

Arhanghelii sunt personaje de o deosebită importanță pentru orice om religios, deoarece aceștia sunt conducătorii cetelor de îngeri și călăuzitori pentru sufletele aflate în drum spre rai. În tradiția română, Sfântul Arhanghel Mihail este prețuit mai mult decât Gavriil, fiind văzut drept un aprig combatant împotriva diavolului și un ocrotitor al bolnavilor. Ce obiceiuri se practică atunci când sunt celebrați cei doi arhangheli și ce flori poți oferi persoanelor apropiate, cu ocazia zilei lor de nume sărbătorită pe 8 noiembrie?

Tradiții și obiceiuri de Sf. Mihail și Gavril


Importanța religioasă a celor doi sfinți este dată, îndeosebi, de faptul că Mihail este un arhanghel care conduce oastea de îngeri, în vreme ce Gavriil este cel care i-a dat de veste Fecioarei Maria că o să dea naștere Mântuitorului Iisus Hristos.

Chiar dacă data de 8 noiembrie este considerată cea în care se serbează soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în calendar aceștia sunt menționați și în data de 9, dar și în 10 noiembrie. Ziua de 8 este numită capul Arhanghelului, data de 9 noiembrie poartă denumirea de mijlocul Arhanghelului, iar 10 este coada Arhanghelului.

În mod tradițional, în ziua în care sunt sărbătoriți cei doi sfinți se aprind lumânări pentru oamenii trecuți în neființă, dar și pentru cei vii. De asemenea, tot în ziua de 8 noiembrie sunt pomeniți toți morții unei familii, prin prisma faptului că Mihail și Gavriil sunt considerați arhanghelii care conduc spre rai sufletele celor dispăruți dintre noi. Tot în mod tradițional, în zonele de deal și de munte, ciobanii gătesc turta arieților, adică o turtă foarte mare din făină de porumb. Aceasta este considerată a fi un important stimulent al fecundității oilor, iar odată ajunși în data de 8 noiembrie, ciobanii o aruncau în târla oilor. Dacă turta ateriza cu fața în sus, ciobanii considerau că oile vor avea miei în primăvară, în vrele ce aterizarea cu fața în jos prezicea o primăvară foarte slabă din punct de vedere al fecundității. Asocierea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil cu oile este datorată faptului că aceștia au fost adoptați și ca patroni ai oilor. ZIua de 8 noiembrie este considerată a fi o sărbătoare foarte importantă și tradiția creștină interzice desfășurarea de activități legate de muncă în această zi. Totuși, influența religiei în viața cotidiană nu mai are o putere atât de mare încât să fie respectate toate aceste indicații, iar majoritatea românilor lucrează în data de 8 noiembrie, cu excepția situației în care sărbătoarea pică în weekend.

Ce flori oferim cu ocazia Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

Reprezentanți ai vieții eterne și simboluri ale drumului sufletului omenesc către Rai, sfinții Mihail și Gavriil au fost și sunt în continuare niște repere foarte puternice pentru românii care vor să își boteze copiii. Astfel, nume precum Mihai, Mihaela, Gabriela sau Gabriel sunt foarte populare și toți cei care le poartă sunt sărbătoriți în data de 8 noiembrie. Dacă trăiești în România, sunt șanse foarte mici să nu cunoști măcar un Mihai sau o Gabriela. Astfel, există probabilitatea foarte mare să trebuiască să le oferi un cadou cu ocazia zilei lor de nume.

Și ce cadou poate fi mai potrivit decât un buchet de flori? Dacă sărbătorita este chiar persoana iubită și alegeți să petreceți la munte, poți cumpăra flori în Brașov. Pentru o astfel de ocazie, poți alege trandafirii. Trandafirii sunt simbol al prețuirii și purității, iar într-o relație romantică aceștia sunt mereu o idee bună. Alte flori potrivite pentru ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil sunt irisul, frezia, crinul, dar și orhideea ori levănțica.

Dacă alegi să le oferi sub forma unor aranjamente atent realizate, vei impresiona cu siguranță persoana căreia vrei să i le dăruiești și îi vei face o surpriză plăcută.