Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ce pericole pot ascunde fosele septice improvizate?

Ce pericole pot ascunde fosele septice improvizate?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
446

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În locurile fără reţea de canalizare, poți avea bucătării şi băi funcţionale doar cu fose septice. De eliminarea în siguranţă a apei menajere din casă depind atât sănătatea ta şi a familiei tale, cât şi starea mediului înconjurător al imobilului. În cele ce urmează, prezentăm riscurile la care se supun cei care instalează fose septice improvizate.

Cum funcţionează o fosă septică

Rolul fosei septice este să elimine, în siguranţă, apa menajeră provenită din instalaţia sanitară a unei case: chiuvete, maşini de spălat rufe sau vase, toaletă, cadă sau duş etc. Mare parte a lichidelor evacuate conţine materii solide şi deşeuri care, dacă ar ajunge în pânză freatică sau în sol, ar afecta mediul înconjurător.

O fosă de calitate are două camere: în prima se decantează primar materia solidă, reţinând în partea inferioară stratul grosier supus fermentaţiei. În compartimentul secundar, ajunge doar apa care va fi evacuată în instalaţia de drenaj. Între ele e o zonă de sedimentare, în care se adună materia grosieră care va fi vidanjată periodic. Toate aceste elemente trebuie să funcţioneze eficient pentru ca descompunerea anaerobă să se producă în condiţii optime şi restul de apă epurată să fie drenată şi eliminată în pământ, fără a dăuna. Solul funcţionează, astfel, ca un filtru biologic.

Ce riscuri implică improvizaţiile

Orice improvizaţie are aparentul avantaj al unui cost mai mic. Doar că, analizând riscurile pe care le implică şi costurile de remediere a lor, vei realiza că opţiunea cea mai sigură este instalarea unei fose, cu toate formele legale. În primul rând, din cauza unei fose neomologate, riști o amendă usturătoare și nu numai. Vei fi obligat să distrugi instalaţia sau vei suporta costurile neutralizării acesteia de către utilajele trimise de comunitatea locală prin dispoziţie judecătorească. Oricum ar fi, pagubele sunt mult mai costisitoare decât diferenţa dintre o fosă de calitate instalată profesionist şi o improvizaţie.

Un aspect la fel de important ţine de randamentul pe care îl poate oferi o improvizaţie. Orice disfuncţionalitate înseamnă mirosuri urâte în casă sau în curte, contaminări ale pânzei freatice sau ale culturilor din grădină. Orice sesizare a unui vecin cu privire la improvizaţiile prezente în gospodăria ta îţi poate aduce neplăceri, controale şi amenzi.

Exploatarea greşită

Fosa septică trebuie protejată în exploatare, pentru că orice lichid care trece prin chiuvete şi orice obiect aruncat în toaletă ajung în fosă. Hârtia igienică, şerveţelele umede sau produsele de igienă a feţei, danturii sau urechilor, resturile de ţigări sau cafea, substanţele chimice, gunoaiele sau alte obiecte din casă aruncate în wc vor încărca excesiv sau bloca fosa septică.

În cel mai fericit caz, vei fi nevoit să vidanjezi mai des, însă riscul mai mare este să strici sistemul de evacuare sau drenare al fosei. Specialiştii de la https://www.portalia.ro recomandă utilizarea de bioactivatori pentru îmbunătăţirea procesului de fermentaţie, eliminarea mirosurilor neplăcute şi prelungirea duratei de viaţă a fosei septice. Orice improvizaţie la acest capitol poate dăuna, deci, instalaţiei sanitare, igienei şi curăţeniei şi mediului înconjurător.

Sursa foto: pixabay.com/photos/truck-iraq-water-sand-1023450/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro