Bucuresti

Ce presupun ingrijirile paliative acordate intr-un azil de batrani din Bucuresti?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
Adserving iAgency.ro
Vizualizari
110

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, cuvantul "paliativ" este definit ca "(medicament) care amelioreaza sau inlatura simptomele unei boli pentru un timp scurt, care are un efect aparent, fara sa suprime cauza bolii", dar si ca "(solutie sau masura) care rezolva temporar sau aparent o situatie dificila".

Prin urmare, ingrijirile paliative sunt cele acordate unor persoane care sufera de boli incurabile, fie ele in stadiu terminal sau nu, precum cancer, boala Alzheimer sau boala Parkinson. Chiar daca acest tip de asistenta medicala nu inlatura cauza bolii, ea va face simptomele acesteia mult mai suportabile si va creste durata si calitatea vietii pacientilor.

Intr-un azil batrani Bucuresti, cu personal medical, sanitar si auxiliar profesionist, seniorii vor primi inclusiv ingrijiri paliative. Cum fiecare pacient este diferit, iar boala se manifesta altfel de la caz la caz, la internarea in azilul de batrani din Bucuresti se va intocmi un plan de ingrijire personalizat.

Acesta consta in stabilirea masurilor necesare pentru imbunatatirea starii generale a batranului. Cu alte cuvinte, desi anumite lucruri nu pot fi schimbate, spre exemplu diagnosticul sau efectele bolii, niciodata nu este prea tarziu si intotdeauna se mai poate face ceva. Astfel, se vor incerca ameliorarea durerilor, eliminarea dificultatilor de respiratie si inlaturarea episoadelor depresive, a greturilor, varsaturilor si momentelor de delir. Mai mult decat atat, aceasta forma de ingrijire aplicata in caminul de batrani presupune atat interventii chirurgicale, cat si tratament psihologic si spiritual, pentru inlaturarea suferintelor somatice si psihice.

Practic, aceasta ramura a medicinei, destul de noua in Romania, ii umanizeaza pe pacienti si nu pune semnul egal intre acestia si boala lor, nestigmatizandu-i sau identificandu-i cu aceasta. Desi, conform parerii unor medici, ingrijirile paliative sunt cel mai potrivite la domiciliul pacientilor, ele pot fi acordate cu o usurinta mai mare si un grad mai ridicat de profesionalism intr-un azil de batrani din Bucuresti.

Intr-un astfel de loc dedicat, seniorii vor primi ingrijiri medicale si vor fi supravegheati 24 de ore din 24, 7 zile din 7, spre deosebire de acasa, unde un asemenea grad de atentie este imposibil. Mai mult decat atat, ei vor fi inconjurati cu afectiune, respect si incurajari pentru a socializa, a se exprima si a fi independenti, in limitele permise de boala de care sufera.

Ce va primi seniorul intr-un azil de batrani din Bucuresti?

In cazul in care un membru apropiat al familiei dumneavoastra sufera de o boala incurabila si are nevoie de ingrijiri paliative, internarea intr-un azil de batrani din Bucuresti reprezinta solutia cea mai la indemana.

Aici, acesta va beneficia de asistenta si ingrijire medicala permanenta, trei mese proaspete si personalizate pe zi, camere echipate modern, servicii de spalatorie, uscatorie si calcatorie, mijloace diversificate de comunicare cu familia, dar si consiliere (medic de familie, asistent social, psihiatru, duhovnic).

Mai mult decat atat, seniorii pot participa la diferite tipuri de activitati: jocuri de societate, plimbari in parcurile din apropiere, excursii pentru vizitarea obiectivelor turistice din Romania, program de seara cu muzica, lectura sau cinema, petreceri cu ocazia zilelor de nastere sau onomastice, sarbatorilor religioase etc.