Bucuresti

Ce spun mecanicii auto cu experiență despre achiziția unui elevator auto la mâna a doua?

Ce spun mecanicii auto cu experiență despre achiziția unui elevator auto la mâna a doua?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 1 saptamana
Vizualizari
259

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Investiția într-un elevator auto la mâna a doua nu este o raritate mai ales în cazul patronilor de ateliere care și-au făcut curaj să pornească în afaceri cu bugete mici. Un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca este absolut necesar în acest domeniu și de aceea, încă valorează ceva chiar și după ani buni de utilizare.

Dar am dorit să știm exact cât înseamnă pentru o companie să cumperi un elevator auto vechi și dacă cei care au apelat la această variantă, ar mai repeta decizia. De aceea, am întrebat trei patroni cu experiență, care au achiziționat elevatoare vechi dacă ar mai investi și acum în așa utilaje. Faceți cunoștință cu Claudiu P. - patron de atelier auto de 15 ani, Andrei V. - patron de 9 ani, Rareș B - patron de 5 ani, care ne vor spune totul despre achizițiile lor.

Moderator: Cum v-ați hotărât să cumpărați primul elevator auto second hand și pe ce criterii l-ați ales?
C.P.: Înainte să-mi încep propria afacere în domeniul auto, am lucrat ca mecanic mai mult de 10 ani. Cu alte cuvinte, de pe la 16 ani și până în jur de 30 ani, m-am dedicat reparatului mașinilor clienților altora. M-am înțeles bine cu toți patronii pentru care am lucrat, iar ultimul dintre ei dorea să-și vândă unul din elevatoare și atunci mi-a venit ideea să-l cumpăr eu și să-mi încep propira afacere. Și de la asta a pornit totul. Cunoșteam utilajul pentru că îl folosisem de multe ori și știam ce cumpăr.

A.V.: Atelierul pe care îl conduc acum este o afacere de familie a socrului meu. Este vorba de o vulcanizare cu șapte angajați, pe care am moștenit-o după căsătorie. Am lucrat ca mecanic în jur de opt ani în străinătate și când m-am întors în țară și m-am căsătorit, socrul m-a rugat cu cerul și pământul să-i preiau afecerea deoarece era deja la vârsta de pensionare și avea numai fete. Când am preluat vulcanizarea era mult mai mică decât acum și nu avea un elevator. De aceea primul gând a fost să o extind și să-mi cumpăr un utilaj.

R.B.: Și mie îmi plac mașinile, dar nu am lucrat niciodată ca mecanic. Să spunem așa, m-a atras mereu mai mult ideea de afacere și planificare și după ce am deschis mai multe magazine cu materiale de construcții pe care le-am pus pe roate, am zis să încerc apele și în alt domeniu. Nu aveam un buget mare la vremea aceea pentru o afacere auto și m-am bazat pur și simplu pe noroc și încrederea în oameni când am achiziționat la un preț foarte convenabil primul elevator.

Moderator: Cum a funcționat primul elevator auto second hand pe care l-ați achiziționat? V-a făcut probleme? Regretați ceva în legătură cu el?
C.P.: Eu practic am crescut cu mașinăria pe care am cumpărat-o. Patronul de la care am cumpărat-o o folosise mulți ani și era deja foarte veche. Dar o cunoșteam ca pe propriul buzunar și de aceea puteam s-o repar în orice moment se defecta. Bineînțeles că nu se compară cu ce poți lua în ziua de azi, chiar și pe bani puțini, dar am plătit pe ea mai nimic și de aceea nu regret achiziția.

A.V.: Elevatorul auto pe care l-am cumpărat second hand nu era cine știe ce mașinărie, dar a fost un utilaj cu care mi-am făcut treaba. Știam că doar atât îmi permit și am făcut tot posibilul să profit la maxim de achiziție. Nu pot să spun că regret ceva legat de el deoarece știam cât face și cât să-i cer.

R.B.: Eu am regretat decizia de a cumpăra acel elevator și o regret și acum. Nu pot să spun că nu este un utilaj bun, dar fără să știu la ce să mă uit când l-am cumpărat, mi s-a vândut cu multe piese lipsă, care m-au costat mai mult decât un elevator nou, dar mai puțin performant.

Moderator: Ați mai cumpăra vreodată un elevator la mâna a doua?
C.P.: Primul elevator pe care l-am deținut vreodată este și singurul utilaj pe care l-am cumpărat la mâna a doua. Sunt strict când vine vorba de selecția dotărilor din atelierul meu și dacă nu era vorba de circumstanțele de care v-am povestit și sursa de încredere de la care am achiziționat elevatorul, nu m-aș fi încumetat.

A.V.:Nu numai că aș mai cumpăra, dar am mai și cumpărat. La scurt timp după ce mi-am luat primul elevator auto second hand, am mai angajat doi mecanici și am mai cumpărat unul, tot la mâna a doua, cu care am reușit să servesc și mai mulți clienți.

R.B.: Afacerea merge bine acum, dar cred că acest lucru se datorează și deciziei de a nu mai cumpăra second hand. Nu spun că nu poți găsi lucruri bune și printre cele vechi. Dar trebuie să fii foarte atent și dacă nu știi ce să cauți, mai bine îți iei mai puține, dar noi.