Bucuresti

Ce este Iudaismul?

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Apartine de
Fundatia Calea Victoriei
Vizualizari
458

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce este Iudaismul?
Fundația Calea Victoriei vă invită vineri 13 martie, începând cu ora 19:00, la evenimentul Ce este iudaismul?, susținut de Felicia Waldman, doctor în mistica iudaică.

Prima religie monoteistă din istorie, iudaismul a propus norme morale de bază universal valabile, așa cum o demonstrează nu numai preluarea lor de către celelalte religii monoteiste care i-au urmat, creștinismul și islamul, ci și actualitatea lor până în zilele noastre, în toate aspectele vieții.

Cine nu a auzit de cele 10 porunci, la fel de importante astăzi ca și acum 3500 de ani, sau de legile etice care guvernează existența oricărei societăți umane, indiferent de credința membrilor ei?

Deși împărtășește, așa cum este și firesc, o serie întreagă de elemente cu cele două religii născute din el, iudaismul are, evident, și multe particularități care îl deosebesc de ele.

Asupra acestor diferențe ne vom opri în cursul ântâlnirii noastre, încercând să răspundem la câteva întrebări menite să dezvăluie bogăția de idei generoase pentru întreaga umanitate pe care o promovează această veche dar atât de actuală religie.

1. Cine este evreu și de ce? Pentru ce a fost „ales” poporul evreu? Ce este o comunitate evreiască?
2. Care sunt cărțile de bază ale iudaismului? Care sunt elementele de bază ale credinței evreiești?
3. Ce este o sinagogă? Ce este un rabin?
4. Cine are mai multe drepturi în iudaism, barbatul sau femeia? Câte prevederi legislative „moderne” au fost de fapt prevăzute demult în biblie?
5. Care este tipicul sărbătorilor evreiești?

Lector: Felicia Waldman
Data: 13 Martie 2015; Ora: 19:00
Număr ateliere: 1
Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 ron
Locul desfășurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Sursa informatii: www.fundatiacaleavictoriei.ro