Bucuresti

Cea mai mare reţea de youth hosteluri din lume prezentă, acum şi în România

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
456

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cea mai mare reţea de youth hosteluri din lume prezentă, acum şi în România
Romanian Hostelling a devenit ramura românească a federației ”Youth Hostel International” care activează în peste 90 de țări și are peste 3.7 milioane de membri.

O delegație a Asociației Hostelling International (HiHostels) condusă de Volker Reiter, președintele Romanian Hostelling și Karl Rosner, managerul general al Deutsches Jugendherbergswerk-Landul Baden-Württemberg a întreprins săptămâna trecută o campanie de informare în cadrul căreia s-a întâlnit cu deputatul Ovidiu Victor Ganț, membru al Comisiei de Politică Externă în Parlamenul României. Deputatul a exprimat dorința de a sprijini dezvoltarea, în România, a sistemului de hosteluri pentru tineret, care presupune atât servicii de turism cât și programe educaționale. “Cred, a spus Ovidiu Victor Ganț, că fiecare minoritate, în raport cu țara de care este legată prin limbă și cultură, poate aduce experiențe pozitive pe care să le aplicăm în România.”

În continuarea vizitei, delegația s-a întâlnit cu Ariana Oana Bucur, secretar de Stat la Ministerul Educației Naționale. Demnitarul român a arătat disponibilitatea instituției guvernamentale de a construi un parteneriat cu Romanian Hostelling, în baza căruia Ministerul Educației Naționale va putea intermedia o colaborare cu şcolile din ţară, iar Romanian Hostelling va prezenta o reţea de hosteluri pentru tineret la standarde internaţionale şi adecvate pentru excursii şcolare.

În aceeași zi, a avut loc, la Făgăraș, Adunarea Generală a membrilor Romanian Hostelling. Au fost examinate măsuri cu privire la legislația în materie de hosteluri pentru tineret, la statutul de membru al asociației în cadrul Youth Hostel International și la primirea de noi membri-hosteluri partenere.

La sfârşitul campaniei de informare, a avut loc o întâlnire la autorităţile locale din jud.Mureș - Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Sighişoara. Reprezentanţii Consiliului Judeţean s-au oferit să implice asociaţia în elaborarea strategiei turistice a judeţului Mureş, iar primarul Municipiului Sighişoara Ovidiu - Dumitru Mălăncrăvean a asigurat de întregul sprijin pentru dezvoltarea asiociaţiei.

În prezent, Romanian Hostelling pune la dispoziţia grupurilor şcolare 672 de locuri de cazare în 9 youth hosteluri partenere. Membrii beneficiază de o reducere de 10% la preţul de cazare şi au avantaje folosind reţeaua internaţională Hostelling International. Solicitări pentru a deveni membru sau hostel partner se pot face pe următoarele site-uri: www.hihostels.com, www.hostelling.ro