Bucuresti

Citește neapărat asta înainte de a-ți cumpăra o centrală termică!

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Apartine de
Climatico
Vizualizari
628

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din ce în ce mai mulți români apelează la instalarea propriei centrale termice în locuință, în special pentru a nu muri de frig în casă înainte ca RADET să înceapă furnizarea agentului termic. Însă mai presus decât acest motiv este factorul financiar: având o centrală termică vei plăti cu cel puțin 20% mai puțin pentru apa caldă pe care o consumi, față de consumatorii racordați la sistemul de termoficare.
Dacă și tu te-ai hotărât să faci acest pas important, atât pentru îmbunătățirea calității vieții tale de zi cu zi, cât și pentru buzunarul tău, trebuie să ții cont de câțiva factori atunci când alegi centrala termică: dimensiunile încăperilor pe care vrei să le încălzești, numărul și distanța consumatorilor de apă caldă menajeră în relație cu centrala și calitatea de izolare pe care o are clădirea cu pricina.
Cu cât centrala pe care o alegi are o putere termică mai mare (se măsoară în kW indiferent dacă este vorba de o centrală electrică, convențională pe gaz sau în condensație), cu atât debitul de apă caldă va fi mai mare. Așadar, este indicat să estimezi numărul consumatorilor simultani și să calculezi cu aproximație sarcinile fiecăruia.
Dușurile consumă de regulă în jur de 8 litri de apă pe minut, iar robinetele ceva mai mult, având un debit maxim cuprins între 10 și 11 litri pe minut. Pentru a folosi dușul și un robinet în același timp, este nevoie de o putere de 30kW. Totuși, puterea termică poate fi compensată de modelele de centrale termice care includ și un boiler.
În ceea ce privește eficiența energetică, centralele clasice nu stau la fel de bine precum cele prin condensație. Acestea din urmă sunt prevăzute cu componente care pot recupera căldura din condens, fapt pentru care au nevoie de o treime mai puțin combustibil pentru a reproduce același efecte.

Dacă te-ai hotărât să faci o astfel de achiziție și să începi să economisești, trebuie să te interesezi, pe lângă livrare, de aspectul instalării centralei. Cel mai bine este să te asiguri că firma de la care vei cumpăra îți poate oferi toate aceste facilități.
La fel de important este să te informezi cu privire la costurile de racordare ale centralei la rețeaua de gaz. Acestea pot varia în funcție de situația curentă a zonei sau a blocului în care locuiești.
Nu uita nici de serviciile post-garanție. După expirarea perioadei de garanție, prețurile pentru eventualele reparații pot fi mari, însă există companii care oferă programe de fidelizare și astfel totul va fi mai ieftin și mai simplu pentru tine. Oferta de centrale termice de la Climatico.ro include toate avantajele menționate mai sus. Apelează un consultant dacă ai nevoie de mai multe detalii legate de proiectul tău!