Bucuresti

CityHunt - Vânătoare de comori urbane - Dorobanți - Aviatorilor

CityHunt - Vânătoare de comori urbane - Dorobanți-Aviatorilor

Detalii eveniment

Telefon
0734309708
Social links
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 3 luni si 3 zile
Vizualizari
203

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 11 iulie 201919:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Conceptul CityHunt reprezintă o aventură în oraș cu multă adrenalină, mister dar și multă distracție. Este o competiție de tip treasure hunt ce te va face sa descoperi Bucureștiul altfel decât îl știai, iar in același timp, este o modalitate inedită de a petrece timpul liber.

Tu si echipa ta trebuie sa gasiti primii toate comorile ascunsein timp ce rezolvati, pentru puncte bonus, provocari distractive. Veti castiga doar daca veti fi rapizi, ageri la minte si veti lucra bine in echipa. Ne intalnim in Parcul George Calinescu. Stabilim echipele iar inainte de a porni in aventura veti primii bucatele de puzzle, constand in indicii foto, indicatii de localizare si provocari. Traseul se incheie cu o binemeritata pauza de hidratare unde vom servi suc, apa sau chiar un pahar cu bere in timp ce adunam punctele si stabilim castigatorii. Echipele invingatoare vor fi recompensate pentru spiritul lor de observatie.

Zona cuprinsa intre Dorobanti si Aviatorilor reprezinta un cartier exclusivist cu numeroase case construite in perioada interbelica ce sunt astazi bine pastrate si restaurate.

Denumita initial Ulita Herastraului, Calea Dorobanti, a fost locuita de oameni modesti (brutari, zidari, olari) pana in 1880 cand au inceput sa se construiasca resedinte impunatoare ce au atras personalitati renumite (Take Ionescu, George Cantacuzino, Constantin I.C. Brătianu, Iuliu Maniu). Numele actual al strazii este dat de armata dorobantilor ce foloseau aceasta ruta pentru a ajunge in Herastrau la campul de instructie.

Bulevardul Aviatorilor se numea in trecut Soseaua Noua, si era un drum ce lega centrul de drumurile nationale din afara orasului. Ulterior, preia numele Monumentului Eroilor Aerului (astazi Statuia Aviatorilor) ce omagiaza aviatorii romani cazuti in lupta. In trecut, zona se afla in afara orasului, fiind inclusa in noile limite ale orasului in 1895.

Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta